Българската народна банка пуска в обращение от днес сребърна възпоменателна

...
Българската народна банка пуска в обращение от днес сребърна възпоменателна
Коментари Харесай

Опашка пред БНБ заради възпоменателна монета 200 години от рождението на Найден Геров

Българската национална банка пуска в обращение от през днешния ден сребърна възпоменателна монета на тематика " 200 години от рождението на Найден Геров ". Тя е от серията " Българско възобновление ".

Цената на монетата при стартирането ѝ е 114 лв., оповестяват от Българска народна банка.

Номиналът й е 10 лв.. Всеки ще може да купи единствено по една монета.

На лицевата страна на монетата са изобразени следните детайли – горе има емблемата на Българска народна банка с годината " 1879 " върху лентата, под нея - на два реда номиналната стойност " 10 ЛЕВА ", стилизирано изображение на постройката на класното учебно заведение в Копривщица, а долу – годината на емисията " 2023 ". В полукръг горе надпис „ " БЪЛГАРСКА НАРОДНА БАНКА “.

  

Снимки: Българска народна банка

На противоположната страна на монетата е изобразен Найден Геров, а над него в полукръг – надпис " 200 ГОДИНИ ОТ РОЖДЕНИЕТО НА НАЙДЕН ГЕРОВ ".

Въпреки неприятното време и ниските температури най-запазените пред Българска народна банка се изви опашка от искащи да си закупят монетата. 



Чакането не минава без напрежение - има 4 почитания от имената на листата и всеки който не отговори на името си бива премахнат от листата и губи право на челен ред.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР