Българската мрежа от наркотрафиканти с участието на Евелин Банев-Брендо, внимателно

...
Българската мрежа от наркотрафиканти с участието на Евелин Банев-Брендо, внимателно
Коментари Харесай

Швейцарската прокуратура: Българската мафия старателно е избрала Креди сюис

Българската мрежа от наркотрафиканти с присъединяване на Евелин Банев-Брендо, деликатно в избрала швейцарската банка " Креди Сюис ", с цел да изпере парите си. Това твърди прокуратурата в процеса против чиновници на банката пред наказателния съд в Лозана, заяви Българска телеграфна агенция. Сред обвинените са двама българи, един швейцарски банкер и някогашната сътрудничка на банката.

Прокурорът съобщи, че банката е открила връзки с мрежата към Брендо през 2004 година Избрани били " Креди Сюис ", както и банка в Австрия. И на двете места работели българи. Обвинението подсети, че единствено в интервала 2005-2006 година са конфискувани близо 19 тона кокаин, за които се счита, че са свързани с Банев. Един звук се прави оценка на към 30 млн. $.

Пред съда обвинителят напомни, че Брендо е осъждан за наркотрафик Италия и Румъния. У нас той също има присъда, само че за пране на пари. Тя е влезнала в действие, само че по този начин и не бе изпълнена. Банев се търси с алена бюлетина от Интерпол. Миналия септември той бе задържан в Украйна. Малко по-късно бе освободен и се разбра, че е получил украинско поданство.

Банев не е измежду обвинените по процеса в Швейцария.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР