Българската медийна среда има, разбира се, твърде много Волгиновци все

...
Българската медийна среда има, разбира се, твърде много Волгиновци все
Коментари Харесай

От 112-о на 91-во място по медийна свобода: Според Мирчев причината е в ГЕРБ |

Българската медийна среда има, несъмнено, прекалено много Волгиновци към момента и прекалено много остатъчни зависимости, които няма да се трансформират, до момента в който не сменим Гешев и не създадем въздигането на последващи Гешевци невероятно.

Това написа във Facebook профила си депутатът от " Демократична България " Ивайло Мирчев, откакто стана ясно, че

Ето и цялостният текст на обявата на Мирчев:

" Когато властта пусне от хватката си медиите, те стартират да дишат по-свободно. Нека не си вършим илюзии - и през днешния ден сме доста надалеч от здрава медийна среда. Обаче промяната на ръководството явно е повлияла на мястото ни в показателя за медийна независимост и от позорното 112-о място към този момент сме се преместили на 91-во.

И време беше, след дългите години, в които властта се отнасяше към медиите като към “мисирки ”, с всички съпътстващи екстри на тая динамичност. Българската медийна среда има, несъмнено, прекалено много волгиновци към момента и прекалено много остатъчни зависимости, които няма да се трансформират, до момента в който не сменим Гешев и не създадем въздигането на последващи гешевци невероятно.

Та, положителната вест е, че явно е допустимо да не сме на дъното в една от най-важните международни ранглисти. Лошата е, че с цел да се оттласнем трайно, ще би трябвало да си свършим до дъно работата и да реформираме съда и прокуратурата, без чиято независимост всяко изпитание удря в един и същи таван. "

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР