Българската легенда Стефка Костадинова коментира постижението на Ярослава Магучих, която

...
Българската легенда Стефка Костадинова коментира постижението на Ярослава Магучих, която
Коментари Харесай

Стефка Костадинова: Радвам се, човешките възможности са без граница

Българската легенда Стефка Костадинова разяснява достижението на Ярослава Магучих, която усъвършенства международния й връх в скока на дължина.

Украинката скочи 2.10 м. от първия си опит по време на Диамантената лига в Париж, което е с един сантиметър над достижението на Костадинова.

„ Радвам се, че международният връх в скока на височина за дами към този момент е 210 см. Бях сигурна, че това все в миналото ще се случи. Постижението на украинката Ярослава Магучих е историческо, освен тъй като усъвършенства един останал недокоснат 37 години връх, само че и тъй като тези 210 см потвърждават, че човешките благоприятни условия са без граница и оборват песимистите с техните изказвания преди време, че някои върхове в атлетиката ще са безконечни. Преди месец в Рим бях измежду формалните лица, наградили Магучих, откакто завоюва европейско злато. По време на церемонията мощно я прегърнах и ѝ пошепнах в ухото, че е подготвена за международен връх. Дори се засмяхме, тъй като ѝ споделих, че още на Олимпиадата в Париж може да скочи 207 см и по-късно към този момент да се цели в 210 см. И ето, че тя го направи, освен това тъкмо в Париж, само че малко преди Олимпиадата. Поздравявам още един път Магучих, искам ѝ нови победи и върхове, само че и не спирам да имам вяра, че един ден върхът още веднъж ще бъде български, “ съобщи Стефка Костадинова.



„ Има някаква символика в това, че новината ме застига в Рим, където съм на посещаване и където преди 37 години скочих тези прословути 209 см. Сега Магучих скочи 210 см в Париж, където може би също алегорично след дни стартират Олимпийските игри, “ сподели още тя.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР