Българската легенда Христо Стоичков даде емоционално интервю дни преди началото

...
Българската легенда Христо Стоичков даде емоционално интервю дни преди началото
Коментари Харесай

Христо Стоичков с емоционално интервю преди Катар 2022

Българската легенда Христо Стоичков даде прочувствено изявление дни преди началото на Мондиал 2022. Героят от Съединени американски щати 94 се върна към спомените си за Йохан Кройф и какво е възприятието да спечелиш Златната топка.

„ Аз като 9-10 годишно момче си припомням, че първият човек, който видях да подвига Златната топка беше Кевин Кийгън. След това съм гледал всички, само че за първи път с очите си видях него. И си споделих, че един ден желая да съм на тяхно място. Жертвал съм доста, с цел да се боря и да мога един ден да стигна до този трофей ”, разяснява Камата.

Стоичков показа и любопитна история за другарството му с Йохан Кройф.

„ Много хора не знаят, само че когато подписах с Барселона през 1990 година, имах големия шанс да отида при човек, печелил три пъти купата – Йохан Кройф. След няколко месеца имах диалог с господин Кройф, който ми сподели следното: „ Христо, аз те привлякох в Барселона, с цел да работя с теб и да можеш един ден да спечелиш Златната топка. ” Най-хубавият миг беше, когато отидох в Париж да получа Златната топка и видях популярен състезател като него да плаче от наслада ”, спомня си още Христо Стоичков.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР