Българската култура се неглижира от всички правителства последните 33 г.

...
Българската култура се неглижира от всички правителства последните 33 г.
Коментари Харесай

Костадинов, „Възраждане“: Бюджетът за култура трябва да се увеличи

„ Българската просвета се неглижира от всички държавни управления последните 33 година Липсата на просвета води до духовна мизерия и обезличаване на националната ни еднаквост. Ние от „ Възраждане “ сме безапелационни, че бюджетът за просвета би трябвало да бъде по-висок. Не може 33 години той да варира сред 0.4 и 0.5 %. Този бюджет би трябвало да стане най-малко 2 %. Разбира се това повдигане би трябвало да се случи поетапно, само че във възходяща позиция. Необходимо е най-сетне да се вкара и Закон за меценатството и хората, които подаряват за просвета, да употребяват данъчни облекчения. Така страната и хората ще работят дружно за опазването и развиването на българската просвета. Искаме да сложим всичко обвързвано с просвета в публичния фокус, да покажем отношението си и желанието си да работим за нея. Поради това сме избрали спектакълът „ Възраждане “  да е част от съпътстващата културна стратегия на акцията. Казвам съпътстваща, тъй като той не е обвързван с директна пропаганда, а с желанието ни да подарим този театър на българските жители. “, разяснява доктор Костадин Костадинов за „ Труд “ спектакъла „ Възраждане “ с присъединяване на артиста Николай Урумов

Чрез него политическата организация  избира да приказва със своите симпатизанти за просвета.

Спектакълът е за пробуждането на българския народ и непримиримия български дух. Той споделя за живота на български бежанец, който се завръща в България и се сблъсква с действителността в страната ни.

Въпросите, които си задава, са доста близки до тези, които част от нас си задават и през днешния ден: Докога ще върви така?; Докога ще се лутаме в туй суетно време?; Не сме ли и ний хора, не сме ли и ний человеци?; Какво чакаме, какво време чакаме? Времето, времето, то си върви, то не знае ни наслади, ни скърби, ни живот, ни гибел.

Спектакълът се организира с вход свободен в 10 града на страната. Вече беше показан пред публиката  във Варна и Бургас.

Предстои да го забележим още в:

- Стара Загора на 16.09.2022 година от 19:00 ч. в Културен център на адрес: ул. „ Цар Симеон Велики “ 108;

- Хасково на 17.09.2022 година от 18:00 ч. в кинозалата на „ Дом на техниката “ на адрес: ул. „ Сан Стефано “3;

- Пловдив на 18.09.2022 година 19:00 ч. в залата на SPS хотел на адрес: бул. „ Освобождение “ 3;

- Плевен на 19.09.2022 година в 19:00 ч. в Читалище „ Съгласие “ на адрес: пл. „ Възраждане “ 7;

- Велико Търново на 23.09.2022 година от 19:00 ч. Читалище „ Надежда “ на адрес: ул. „ Читалищна “ 9

- Благоевград на 27.09.2022 година от 19:00 ч. в Зала „ Пейо Яворов “ на адрес: пл. " Георги Измирлиев - Македончето " 7

- София на  30.09.2022 година от 19:00 ч. в клуб Театро на адрес: ул. „ Връбница “ 12

Спектакълът ще бъде показан и в град Русе на 24 септември 2022 година

След него  в неофициален диалог жителите ще имат опция да обменят мисли за това по какъв начин би трябвало да се развива българската просвета с претендентите за народни представители на „ Възраждане “ в района, в който гостува спектакълът.

Възраждане е с номер 14 в бюлетината!

Възраждане за България!

Купуването и продаването на гласове е закононарушение!
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР