Българската компания за товарни доставки с дронове Dronamics обяви, че

...
Българската компания за товарни доставки с дронове Dronamics обяви, че
Коментари Харесай

ЕК подкрепи Dronamics и техния пробив в авиацията с €2.5 милиона

Българската компания за товарни доставки с дронове Dronamics разгласи, че е получила безплатна помощ от 2.5 млн. евро от Европейския съвет за нововъведения (EIC) към Европейската комисия. Средствата ще дадат спомагателен подтик на стартирането на комерсиалната активност на сдружението. EIC е поел ангажимент да поддържа и идния кръг за набиране на средства от серия А на стартъпа.

По-рано тази година Dronamics стана първата компания в света, получила лиценз да извършва товарни транспорти с дронове в Европа. Услугата към момента е в тестов режим, като пазарният дебют се чака до няколко месеца. Междувременно стартъпът съумя да построи партньорска мрежа от десетки летища на Стария континент, само че също и в Съединени американски щати, Канада и Австралия. В България такива са Летище София и това в Балчик.
 Преди пазарния взлом Dronamics ще тества още едно българско летище
Чисто на практика финансирането от EIC ще послужи за разполагането на първите портове за дронове във към този момент построената мрежа от летища. То обаче е показателно и за огромния капацитет на транспортите с дрон, които следва да се разпрострат в миг на съществено пренареждане при веригите на доставки и преосмисляне на логистиката.

Европейският съюз е дом на милиони хора и значително от тях живеят на територии, за които са нужни дни, с цел да се доближи с обичаен товарен транспорт. Dronamics има за цел да демократизира въздушния превоз, като разреши налична и устойчива доставка в същия ден за компании и общности на всички места, изключително в отдалечени и незадоволително обслужвани региони.

Ще използваме тази безплатна помощ, с цел да установим нашите европейски интервенции и да продължим да вкарваме нововъведения, с цел да помогнем за стимулирането на общности и бизнеси, употребявайки пробив в авиацията и технологиите, които ще революционизират подвижността на въздушния карго превоз “, разяснява Свилен Рангелов, съосновател и основен изпълнителен шеф на Dronamics.

Европейският съвет за нововъведения бе основан от Европейска комисия през 2021 година след тригодишна сполучлива пилотна фаза. Той има задача да разпознава, развива и усилва мащаба на революционните технологии и нововъведения. Общият му бюджет за интервала 2021 – 2027 година надвишава 10 милиарда евро.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинDronamics грант финансиране дронове товарни транспорти ПоследниНай-четениКомпании 16 Европейска комисия поддържа Dronamics и техния пробив в авиацията с €2.5 милиона Компании 76 Изграждането на работодателската марка на „ ЕКО България “ е наш фокус Политика 396 Европейски Съюз приготвя девети пакет от наказания против Русия Бюджет и финанси 220 Ефектът на бумеранга: Или по какъв начин войната в Украйна рани Русия Компании 12170 „ Лукойл “ затваря рафинерията в Бургас при възбрана за експорт Крипто 10872 Биткойн дълбае дъното, а криптопазарът изтри $1.4 трилиона Бюджет и финанси 5974 Социалната комисия одобри пенсиите да се подвигат по ново „ швейцарско предписание “ Любопитно 5646 Незабравимо жп странствуване: Една нощ с експреса Истанбул – София Всички вести
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР