Българската компания за споделени електрически тротинетки Hobo започва да работи

...
Коментари Харесай

Тротинетките на Hobo започват работа и в Пловдив

Българската компания за споделени електрически тротинетки Hobo стартира да работи и в Пловдив - второто подред разширение на компанията отвън София след Благоевград от излизането ѝ на пазара през лятото на 2019 година Изпълнителният шеф на Hobo Теодор Рачев разяснява пред " Капитал ", че екипът възнамерява да разположи 100 електрически тротинетки по улиците на Пловдив, същият брой, с който компанията стартира и в София.

В края на 2020 година един от съперниците на Hobo, американската Lime, опита да влезе внезапно на пловдивския пазар, само че бързо се отхвърли. Причината съгласно Lime беше, че общината работи постепенно и е по-добре да има шоково влизане, след което да се вършат правила, както до известна степен се случи и в София през 2019 година Българската Hobo обаче опитва различен метод - с деен разговор сред компанията и общината.
От София през Пловдив към морето
Рачев споделя, че процесът по договаряния с локалната администрация е бил бърз и равен. Изготвянето на плана и работата по ограниченията, които би трябвало да се вземат поради осъществяването на разширението, са се вместили в границите на 2-3 месеца, " което за този тип бизнес е относително експедитивно ". Малко преди одобряването на плана на Hobo и правенето на нужния правилник, в Пловдив влезе и друга услуга за споделена подвижност -

Рачев споделя, че сега текат и договаряния за разширение на компанията във Варна. Тези проекти са вероятни с помощта на. Hobo употребяват сумата основно за разширение на районно равнище в огромните български градове, увеличение на броя на тротинетките и идно възстановяване на услугите с нови членове на екипа.

Hobo, която е учредена през 2019 година, към този момент има собствен личен построен действен модел. Тротинетките се задействат през мобилно приложение, вземат се и се оставят от клиентите в избрани зони в центъра на града. За разлика от задграничните си съперници от Lime и Bird обаче, Hobo имат назначени екипи, които всяка вечер в 21 ч. прибират електрическите тротинетки в базата на компанията и ги зареждат, а заран се изкарват назад до локация.

Батериите на устройствата са подменяеми и ще бъдат сменяни от тях, а производителят на тротинетките дава гаранция от 18 хиляди км., т.е. към 3 години живот. Фирмата разполага с бусове и електрически рикши, които дават отговор за ежедневното прелокиране и промяната на акумулатори, осигуряващи сполучливия действен модел на Hobo. От началото на пандемията насам тротинетките се дезинфекцират най-малко два пъти седмично.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР