Българската компания за авангардни технологии за дистанционно следене на кошери

...
Българската компания за авангардни технологии за дистанционно следене на кошери
Коментари Харесай

Българска компания за устойчиво пчеларство излиза на борсата с план за експанзия на европейския пазар

Българската компания за авангардни технологии за отдалечено следене на кошери и новаторски бизнес модели за търговия с пчелни артикули Бии Смарт Текнолоджис АД възнамерява да излезе на " Пазара за напредък на МСП ", наименуван BEAM (Bulgarian Enterprise Accelerator Market).

Компанията цели да набере до 1.2 млн. лева спомагателен капитал, като за задачата на плануваното за 28 юни 2022 година Общо заседание на акционерите е планувано приемане на решение за излизане на BEAM пазара посредством първично обществено предложение на до 43 636 нови акции.
 Българската Fashion Supply приготвя IPO на BEAM пазара
Благоевградска компания за ексцентрични дрехи приготвя IPO за 4 милиона лв.

Производителят е сътрудник на MS Mode, The Sting, Miss Etam, Terranova

Първичното обществено предложение е планувано да се организира в първата половина на юли 2022 година с водещ управител по емисията - ИП " Първа Финансова Брокерска къща ". Съветници по емисията са капиталовия медиатор, Адвокатско сдружение " Токушев и съдружници " и Адвокатско сдружение " Димитрова, Стайкова и сътрудници.

През 2015 година компанията стартира създаването на основната си технология за отдалечен мониторинг, която излиза на пазара посредством сензорното устройство BeeBot. Като една от първите компании в света, предлагащи решение за усъвършенстване на работата на пчеларите, Бии Смарт Текнолоджис АД съумява да доближи до клиенти на 5 континента и да получи признанието на авторитетни надпревари като е Глобален финалист на Chivasthe Venture, Bestio Tstartup CESA и финалист в Hello Tomorrow. Това притегля интереса на фондовете за рискови вложения NEVEQ и ELEVEN, които осъществят Pre-seed и Seed рундове в компанията.
 Рафинерията на Saudi Aramco приготвя IPO за $1 милиард
Рафинерията на Saudi Aramco приготвя IPO за $1 милиард

Компанията създава 1,2 милиона тона петролни артикули годишно

Технологичните решения, които компанията, предлага се усилват с артикули като HiveBase - умна везна за кошери, и HiveAssistant - интерактивен портал за разбор на положението на кошерите. В момента техническият екип е зает с огромен пан-европейски план Hiveopolis, в който дружно с 6 влиятелни университета от Европа дефинират пчеларството на бъдещето посредством радикални софтуерни нововъведения.

Бъдещето на храната

Моделът на Бии Смарт Текнолоджис АД дава опция пчеларите, корпорациите със зелена политика и клиентите на пчелни артикули да се обвържат в една устойчива екосистема. Чрез технология, електронна търговия и фокус върху потребителско прекарване, компанията има работещ бизнес модел, който възнамерява да разраства в Европа през идващите 2 години.

От началото на 2022 година са осъществени основни партньорства с интернационалното Неправителствени организации The World Bee Project, EiTRaising Food Stars и мрежата на Endevor. След струпване на опит в България, излизането на Европейски пазар е разумната последваща стъпка, която се възнамерява в последните 6 месеца. Прогнозите на компанията са да осъществя близо 2000% растеж и годишен оборот към 10 милиона лв. в идващите 3 години.

Ключовите действия в проекта на Бии Смарт Технолоджис АД са разширение на екипа с топ интернационалните фрагменти, инвестиция в партньорска и потребителска мрежа и произвеждане.

Сладък бизнес с идея
 Българската Do IT Wise ще бъде добита от компанията за цифрови услуги Inetum
Inetum придобива българска компания и се трансформира в нов световен водач в ръководството на корпоративни услуги

Комбинацията ще сътвори нов световен водач в региона на ръководството на корпоративните услуги и дигитализацията

През 2019 година компанията разпознава потребността да генерира стойност в разнообразни посоки, с цел да успее да сътвори устойчива екосистема и да осъществя огромна си задача - да опази пчелите. Така се ражда първата по рода си услуга в България - " Осинови кошер ". Тя съчетава в себе си електронната търговията с мед и цифрово прекарване, което те назовават " Ефектът Тамагочи ". Компанията потвърдено основава високо равнище на доверие измежду клиентите си посредством транспарантен бизнес модел. С осиновяването на кошер всяко семейство или компания получава несъмнено количество същински, лабораторно тестван мед в дома си, опцията да посетят своя кошер, лични етикети и интерактивен потребителски профил. Само за 2 години компанията доближава до потребителска база от 20 000 индивида и над 100 корпоративни клиенти в България. С размер на търговията от над 30 тона, те са на челни позиции на родния пазар.

Чрез си компанията съумява да усили приходите си 28 пъти за последните 2 години.

Πъpвa ĸoмпaния от игралната промишленост излиза на БФБ и търси 40 милиона от акционерите

Дружеството възнамерява да раздава 40% от бъдещата си облага под формата на дял

" Ръстът от 28 пъти демонстрира по какъв начин посредством новаторски абонаментен модел се основава резистентен пазар в един закостенял бранш като пчеларството ", разясняват от компанията.

За да задълбочат своя резултат, се развиват няколко огромни планове под шапката на " Истински мед ". Пчеларският университет е първи по рода си хибриден пчеларски курс, който е припознат като стратегически план от Кауфланд България и те вземат решение да го спонсорират. Заедно с специалиста диетолог доктор Райна Стоянова, Истински мед осъществят и национална осведомителна акция за потребните качества на меда " Yes, honey " през 2022 година, която е ориентирана към увеличение на потреблението на същински мед измежду българите.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР