Българската компания Nu Boyana Film Studios ще създаде филмово студио

...
Българската компания Nu Boyana Film Studios ще създаде филмово студио
Коментари Харесай

Ню Бояна филмс намалява снимките в България. Отвяра студио в Гърция


Българската компания Nu Boyana Film Studios ще сътвори кино студио в град Терми, ситуиран наоколо до Солун. Това заяви гръцкият министърът на цифровото ръководство Кириакос Перакакис, оповестява осведомителният уебсайт Keeptalkinggreece.com. Инвеститорът е благосъстоятелност на американската Millennium Films, една от най-дълго работещите самостоятелни кино компании в Холивуд.

„ Това е инвестиция на стойност 20 млн. евро от Nu Boyana Hellenic, която ще наеме минимум 100 души на непрекъсната работа “, съобщи регионалният шеф на Централна Македония Апостолос Цицикостас. „ Нашата цел е да превърнем Солун в сърцето на аудио-визуалните продукции в Югоизточна Европа “, акцентира той и добави, че „ това ще бъде първият район на страната, който ще придобие изцяло функционално кино студио “.

От своя страна Перакакис съобщи, че „ цифровите технологии и филмовото продуцентство се преглеждат като актив за страната, както би трябвало “, и дефинира активността на Националният център за аудиовизуални медии и връзка по време на предходното държавно управление на Коалицията на радикалната левица като „ безапелационна стъпка в тази посока ".

Филмовото студио ще се простира на 8.3 хектара, ще включва осем кино комплекса, а общата повърхност на студийното пространство е 25 000 кв. м.

Представителите на Nu Boyana Studios са декларирали, че чакат да бъде призната декларираната данъчна промяна в страната, която включва понижаване на ставките. Строежът е плануван да стартира година след приемането на лиценз.

Те цитират и гръцко-американския кино продуцент Янис Калафатис, който споделя от Ню Йорк, че фотосите може да стартират преди завършването на целия план, т.е. още при започване на 2020 година

Nu Boyana Film Studios е правоприемник на бившето българско държавно кино студио „ Бояна “, основано през 1962 година и траяло да бъде държавна благосъстоятелност до 2005 година Закупен е от една от най-дълго разрастващите се самостоятелни кино компании в Холивуд, Nu Image и Millennium Films, които имат впечатляваща сбирка от известни холивудски филми.

Източник: economic.bg
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР