Българската компания AMPECO е отличена от американската фирма Frost &

...
Българската компания AMPECO е отличена от американската фирма Frost &
Коментари Харесай

Българската AMPECO е отличена в САЩ за софтуера си за EV зарядни станции

Българската компания AMPECO е отличена от американската компания Frost & Sullivan с световната премия за продуктово водачество в софтуера за зарядни станции за електрически автомобили, заяви AMPECO.

Базирана в Санта Клара, Калифорния, консултанската компания Frost & Sullivan към този момент две десетилетия предизвиква достиженията на бързоразвиващи се организации.

Постигането на въглеродна индиферентност до 2050 година е една от най-спешните задачи в международен мащаб. Електрическите транспортни средства и зарядната инфраструктура са значима част от решението в посока декарбонизиране на превоза. Пазарът за зареждане на електрически автомобили бележи бърз напредък, а едно от главните провокации е неналичието на достъп до инфраструктура, показват от българската компания.

Повишеното търсене на инфраструктура за зареждане се трансформира в бизнес опция за доста компании. Софтуерът, нужен за ръководството на мрежа от зарядни станции, както и за даване на достъп и възнаграждение на зареждането от потребителите, обаче е извънредно комплициран.

Софтуерната платформа на българската компания подкрепя организациите при създаването и стартирането на техните действия по зареждане на електрически автомобили.

“В една софтуерна платформа AMPECO дава на сътрудниците си новаторски функционалности за зареждане на публични места, наоколо до дома, както и за зареждане на автопаркове от електрически автомобили. За фирмите със комплицирани бизнес модели или тези, които желаят да изградят персонализирано потребителско преживяване към съответен модел на зареждане, AMPECO дава изцяло API решение ”, споделя Робърт Кам, старши съветник във Frost & Sullivan.

Клиентите на AMPECO могат да употребяват софтуера на компанията за изцяло ръководство на бизнеса си, в това число надзор върху връзките с крайни консуматори, партньорства и парични потоци. Това е извънредно скъпо за огромните снабдители на услуги за зареждане на електрически транспортни средства.

" Глобалната премия на AMPECO за продуктово водачество идва след подробно изследване и за екипа ни значи, че се движим в вярната посока с продуктовите нововъведения на един доста конкурентен пазар. Наградата потвърждава, че сме готови за бъдещо развиване, както във връзка с придобиването на бързоразвиващи се клиенти, по този начин и за нахлуване на нови пазари ”, сподели Орлин Радев, основен изпълнителен шеф и един създателите на AMPECO.

Той е уверен, че бъдещето на подвижността е електрическо. Когато преди 3 години взема решение да потърси бизнес развиване в тази посока, първата му задача е да се сложи на мястото на крайните консуматори. Заедно с другари дръзва да измине пътя от България до Германия с електрически автомобил. И схваща, че колите и технологиите са доста напреднали и са подготвени за прехода, само че не и инфраструктурата за зареждане. Така се ражда AMPECO, която има още петима съоснователи, четирима от които са опитни софтуерни експерти. Те са обединени от концепцията да основат решение, с което да оказват помощ електрическите коли да се трансфорат в доста по-предпочитан и комфортен метод на напредване.
Днес основаната в София AMPECO предлага услугите си в целия свят. Компанията има над 70 чиновници и клиенти на повече от 45 пазара, които общо оперират над 51 000 точки за зареждане. В момента компанията уголемява наличието си в Северна Америка, Азия и Тихоокеанския район и възнамерява да открие офиси за продажби и поддръжка в Съединени американски щати.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР