"Българската Коледа" е събрала близо 2.5 милиона лева до момента.

...
"Българската Коледа" е събрала близо 2.5 милиона лева до момента.
Коментари Харесай

Близо 2,5 млн. лв. събра Българската Коледа от началото на 19-то й издание

"Българската Коледа " е събрала близо 2.5 милиона лв. досега. Деветнадесетото издание на благотворителната самодейност в поддръжка на децата, нуждаещи се от незабавна помощ и интензивно лекуване продължава. Тя се организира под патронажа на президента Румен Радев и брачната половинка му Десислава Радева.

Подкрепата за "Българската Коледа " е израз на съпричастност освен към ориста на децата в неволя, само че и за напъните на лекарите, които се грижат за тях, и за родителите, които безрезервно се борят за по-доброто им бъдеще, написа Румен Радев в формалната си страница във "Фейсбук ".

С гения си посланиците на благотворителната самодейност сплотяват всички сърцати българи, които оказват помощ за тази благородна идея, показва той.

"С малко известие на 1117 или гласово позвъняване на 0900 1117 всеки от нас може да поддържа децата на България. Тази съпричастност няма цена! ", отбелязва Румен Радев.

В събота вечер се организира и обичайният благотворителен театър "Българската Коледа " под патронажа на президента и брачната половинка му. На сцената на Народния спектакъл "Иван Вазов " се включиха музиканти, публицисти и спортисти. Послание насочиха и приети лекари и общественици. По време на концерта деца, подкрепени от "Българската Коледа ", описаха за своите старания и фантазии.

Началото на 19-ото издание на "Българската Коледа " беше обещано в края на ноември. Тази година акцията се организира под наслов "Дари вяра на дете в неволя ". Насочена е към децата, които се нуждаят от незабавна помощ и интензивно лекуване.

До през днешния ден събраната сума е над 2 455 000 лв.. Изпратени са над 345 000 дарителски къси известия на номер 1117 и гласови позвънявания на 0900 1117. В дарителската банкова сметка на самодейността са постъпили 2 055 000 лева, a над 55 000 лева са дарени посредством системата ePay.bg. Набирането на дарения в границите на акцията е целогодишно, се споделя в известие на прессекретарията на президента.

За съпоставяне 18-тото издание на самодейността събра 1 милион и 850 хиляди лв., с които бяха подкрепени 500 деца за лекуване и рехабилитация, а 27 лечебни заведения от цялата страна получиха високотехнологична инсталация.

За 19-те години от съществуването на самодейността с общите старания на хиляди добродетелни българи "Българската Коледа " е набрала близо 40 млн. лв.....
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР