Българската и румънската морски администрации ще проведат заключителна среща във

...
Българската и румънската морски администрации ще проведат заключителна среща във
Коментари Харесай

Морските администрации на България и Румъния приключиха успешно проекта за повишаване на безопасността по р. Дунав

Българската и румънската морски администрации ще проведат заключителна среща по отношение на приключването на план „ Повишаване на транспортната сигурност в общия българо-румънски сектор на река Дунав, посредством възстановяване реакцията при бедствени обстановки чрез трансгранично съдействие “ – Danube Safety Net. Тя ще се състои в град Русе на 6 и 7 октомври 2022 година Партньорите ще отчетат и дискутират постигнатите резултати, техническото и финансово осъществяване на плана.

Чрез осъществяването на плана Danube Safety Net беше доставена и интегрирана Географска осведомителна система за транспортна сигурност по р. Дунав (DTSGIS), обезпечени са две профилирани несамоходни плавателни средства (баржи) за потребностите на ИА „ Морска администрация “ и две многофункционални самоходни плавателни средства за потребностите на Румънската морска администрация. Изготвен и признат е План за деяние за осъществяване на взаимни интервенции по търсене и избавяне в общия българо-румънски сектор на реката.

Ръководителите на плана ще дадат изказвания за представителите на медиите на 7 октомври 2022 година от 11.00 ч. в постройката на Дирекция „ Речен контрол - Русе “, Изпълнителна организация „ Морска администрация “, ул. „ Пристанищна “ № 20.

***

Проект „ Повишаване на транспортната сигурност в общия българо-румънски сектор на река Дунав, посредством възстановяване реакцията при бедствени обстановки чрез трансгранично съдействие “ с акроним Danube Safety Net, се извършва по Програмата за трансгранично съдействие ИНТЕРРЕГ V-A Румъния-България 2014-2020 година, а главната му цел е да увеличи равнището на транспортната сигурност по протежението на общия българо-румънски сектор от р. Дунав.

Изпълнението на план Danube Safety Net способства за реализиране на по-високо равнище на транспортна сигурност по протежението на общия българо-румънски сектор от р. Дунав, посредством реализира на по-добра синхронизация на дейностите при бедствени обстановки на двете виновни институции, възстановяване на потенциала на избавителните екипи и редуциране на времето за реакция при положение на злополучие.

Общият бюджет на плана е 5 699 612 евро, от които 85% се дават от Европейския фонд за районно развиване, а останалите 15% са национално съфинансиране.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР