Българската художничка Даниела Костова е избрана да превърне в арт

...
Българската художничка Даниела Костова е избрана да превърне в арт
Коментари Харесай

Българска художничка ще превърне в арт инсталация знакова сграда във Виена

Българската художничка Даниела Костова е определена да трансформира в арт апаратура една от знаковите здания във Виена, наричана " Рингтурм ". Тя е определена от особено образувано за мотива жури, а площта, която ще бъде опакована, е 4 хиляди кв.м, оповестяват от мрежата за интернационалните връзки на община Виена. Инсталацията ще бъде открита в края на юни и ще може да се види до края на октомври.

Бизнес постройката е издигната през 1955 година и е първата по рода си за австрийската столица по това време. Тя е издигната на мястото на разрушено от бомбардировки здание и до през днешния ден се възприема от жителите на Виена като знак на възобновяване на града след Втората международна война.

" Рингтурм " ще бъде опакована за 12-а поредна година, а арт инсталацията, която към момента се инсталира на фасадата, носи името " Мечти за бъдещето ". Върху нея е изобразено дете в скафандър, а на каската му е кацнал бял гълъб с разперени криле. Птицата, която може да се види върху доста емблеми на космонавтиката, символизира фантазията на индивида да лети.

Даниела Костова е родена в София, само че от 2003 година живее и работи в Съединени американски щати. До момента тя има голям брой независими изяви и участия в общи изложения в България и по света. Носител е на награди и стипендии в региона на актуалното изкуство.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР