Българската федерация по волейбол е заплашена от запориране на финансовите

...
Българската федерация по волейбол е заплашена от запориране на финансовите
Коментари Харесай

„Негодниците” дадоха БФВ на съдия изпълнител

Българската федерация по волейбол е застрашена от запориране на финансовите й сметки. До този процес на събитията може да се стигне, в случай че от централата не изплатят в най-кратки периоди правосъдните разходи по дело, датиращо отпреди близо година, научи „ Тема Спорт”.

Става въпрос за решението на Върховния административен съд от 9 септември 2016-а. Тогава той постанови, че спортните федерации, без значение по какъв начин се финансират, са длъжни да дават информация на жителите при поискване по реда на Закона за достъп до социална информация. Решението бе по дело на Сдружение „ Фенове ЗА българския волейбол “, по-известни с прозвището „ Негодниците “.

Със същото решение съдът разпорежда на БФВ да заплати на сдружението всички разходи по делото. 10 месеца и половина по-късно обаче решението на Върховен административен съд не е изпълнено нито по едната, нито по другата тематика. В резултат на това в четвъртък „ Негодниците” са образували изпълнително дело за събиране на средствата, като ако след отправената им покана от арбитър изпълнителя БФВ не се издължи на почитателите непринудено, всичките ѝ сметки ще бъдат запорирани за неразбираем интервал от време.

Отделно от това сдружението е почнало процедура пред съда за налагане на наказване на централата за несъблюдение на правосъдното решение за даване на желаната информация. По закон първичната санкция, която може да се наложи, е в размер до 2000 лева и след това – по 500 лева всяка седмица до осъществяване на правосъдното решение. Парите се натрупат от датата на решението на Върховен административен съд, или считано от 9 септември 2016-а.

Хари Латифян, " Тема Спорт "
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР