Българската федерация по шахмат ще сключи договор с Нургюл Салимова,

...
Българската федерация по шахмат ще сключи договор с Нургюл Салимова,
Коментари Харесай

Шахматната федерация сключва договор със Салимова, който ще обезпечи финансово участията й

Българската федерация по шахмат ще подписа контракт с Нургюл Салимова, който ще обезпечи финансово участията й. Така тя ще продължи да играе за България, написа " Фрогнюз ".

Състезателката стана втора на Световната купа в Баку след три следващи дни на тежки дуели с съветската гросмайсторка Александра Горячкина. Покрай впечатляващото й показване обаче лъсна информацията, че Салимова сама е заплатила присъединяване си в шампионата, а поддръжката на страната отсъства. 

Председателят на федерацията Васил Антонов разгласи награда за Салимова и треньора й Живко Жеков, предават от БНР.

" Нургюл съумя да ни сплоти. Всички би трябвало да сме по-търпими и да оказваме помощ в такива моменти. Не би трябвало да се опитваме да заглушаме тази наслада от тези събития. През последните дни се обадиха редица предприемачи, които желаят да се включат. Това ми дава убеденост, че ще успеем да осигурим на Нургюл един добър календар през идната и по-следващата година ", съобщи Васил Антонов. 

Бащата на Нургюл съобщи, че надарената шахматистка е привикнала да върви сама по шампионати и тематиката се преекспонира. 

" От 10-годишна отива по шампионатите самичък самичка. Можеше и ние да сме до нея, само че мисля, че не е толкоз огромен проблем. Комуникацията постоянно си е налице. Виждаме се с нея непрекъснато - преди и след партията. Всичко е в реда на нещата ".

Илхан не знае дали щерка му е имала оферти да се състезава за друга страна. Според него към този момент няма съответни оферти. 

" Тя е доста горда, че съставлява България. Винаги гордо е носила знамето на България. Тя ще продължи да играе за България ", добавя Илхан. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР