Българската енергетика трябва да бъде освободена от популизма. Време е

...
Българската енергетика трябва да бъде освободена от популизма. Време е
Коментари Харесай

Андрей Вълчев във Враца: Българската енергетика трябва да бъде освободена от популизма

„ Българската енергетика би трябвало да бъде освободена от популизма. Време е за решения! “, разгласи в своя позиция, изпратена до Българска телеграфна агенция, лидерът на листата на коалиция „ Българска социалистическа партия – Обединена левица “ за област Враца Андрей Вълчев.
По думите му обединението се ангажира изрично със опазване и стратегическо развиване на българската нуклеарна енергетика като основа на енергийната сигурност на България. Това преди всичко значи продължение на вложенията за модернизацията и разширението на  АЕЦ „ Козлодуй “, което е безалтернативен приоритет, гарантиращ стабилността и сигурността на българската страна. 
„ Крайно време е българските политици да осъзнаят, че без вложения, на първо място в хората, е невероятно развиване на нуклеарната енергетика в България. За да има след 20 г четири работещи нуклеарни блока, е належащо незабавно да се влага в идващите инженери, оператори, заварчици. Всичко друго е политическа агитация “, сподели той.
Според него България има потребност от базови мощности в енергетиката. Това значи:  развитие на атомната енергетика; дейно потребление на водните ресурси;  изграждане на нови мощности, в това число и осъществяване на проточна Водноелектрическа централа на р. Дунав, взаимно с Румъния;  гарантиране на сигурността на газовите доставки; разширение на газохранилище „ Чирен “ и развиване на газопреносната и газоразпределителната мрежа. Коалицията се ангажира със отбраната на въглищните район, както и със възбраната за създаване на фотоволтаични централи върху плодородни аграрни земи “, сподели още той. 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР