Българската Държавна агенция за бежанците отказа на руския гражданин Андрей

...
Българската Държавна агенция за бежанците отказа на руския гражданин Андрей
Коментари Харесай

Противник на режима на Путин получи отказ от ДАБ да му предостави статут на бежанец

Българската Държавна организация за бежанците отхвърли на съветския жител Андрей Сухар да даде статут на емигрант.

Андрей Сухар е родом от град Трубчевка, който се намира на 15 км от границата с Украйна. Противник на режима на Путин, по политически аргументи е уволнен от работа в родния си град. По време на протест в поддръжка на Алексей Навални е арестуван, а по-късно пребит до безсъзнание след уединен развой на Червения площад. Многократно е преследван от локалната власт, подлаган е на побой и спалшван от страна на полицията, неведнъж е поставян в изолатор, налаган му е двудневен административен арест в затворническа килия, административни санкции. Образувано му е административно дело за дискредитиране на Въоръжените сили на Руската федерация. Принуждаван е да подпише контракт за военна работа в Украйна. Всички тези условия принуждават критикът на Путиновия режим наложително да напусне Русия, където оставя дом и семейство, върху което продължава да бъде оказван напън и душевен тормоз.

Въпреки показаните документи, удостоверяващи тези обстоятелства от биографията на Андрей Сухар, ДАБ отхвърля да му даде статут на емигрант, аргументирайки се, че те „ не са били доказани “.

Вижте както написа на страницата си във Facebook Андрей Сухар:

Българската Държавна организация за бежанците отхвърли да ми даде статут на емигрант.

На 9 ноември 2022 година желаех политическо леговище на граничния пункт с България. Служителите на граничния пункт в Малко Търново отхвърлиха молбата ми за леговище и употребявайки физическа мощ, ме експулсираха на неутрална територия, защото съгласно тях аз, като съветски жител, нямам право да подам молба за интернационална протекция. Но под натиска на публицистите, които обърнаха внимание на тази обстановка, ми беше позволено да подам молба за протекция, и на 13 ноември подадох документите в ДАБ за разглеждане.

Пребит е до безсъзнание на протест в поддръжка на общинските депутати в Москва, уволнен е от работа по политически аргументи в родния си град Трубчевск, който се намира на 15 км от границата с Украйна, арестуван е на протест в поддръжка на Алексей Навални в Брянск, арестуван и пребит след уединен митинг на Червеният площад, последван от многократни побоища и заплашване от страна на служители на реда, неведнъж слагане в изолатор за заплашване, два дни административен арест в затворническа килия, административни санкции и административно дело, формирано за дискредитиране на Въоръжените сили на Руската федерация, вместо наказателно дело за същото дискредитиране и принуждаването ми да подпиша контракт за военна работа в Украйна, където би трябвало да умра, убивайки моите украински другари - може би всичко това не е задоволително съображение за чиновниците на Агенцията за бежанците да ми дават статут на емигрант.

Но не разбирам по какъв начин да си обясня укриването от страна на чиновниците на ДАБ на предоставените документи, потвърждаващи обстоятелствата, които изложих по време на изявлението.
Защо в решението за отвод за даване на статут се приказва за непотвърдени обстоятелства за побой, откакто съм дал медицински бележки? Къде е изчезнала записка за даренията, които съм направил на Фонда за битка с корупцията на Алексей Навални? И по какъв начин може да изчезне от материалите уведомлението за формираното против мен административно дело за дискредитиране на Въоръжените сили на Руската федерация?

След насилственото ми бягство от Русия, където оставих дома си, брачната половинка си, приятелите си и бизнеса, който правех, полицията продължава да следи дома ми, да разпитва брачната половинка ми и съседите ми за моето местоположение. Със сигурност знам, че в моята страна ще бъда вкаран в пандиза, защото никой няма да ми елементарни за откритата ми позиция на противоречие с диктатурата на Путин и незаконното нахлуване против Украйна. И множеството от тези закани съм удостоверил с документи. И бих желал да попитам Г-жа Тошева: кой има право на статут на емигрант в България съгласно Държавната организация за бежанците? Очевидно единствено тези, които към този момент са в съветски затвори... На съветските бежанци постоянно им се отхвърля, тъй като имат доста малко оправдателни документи, само че когато им се дават всички доказателства за гонене, те незабавно стартират да губят (унищожават) неуместните за тях документи.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР