Българската държава винаги е била реагираща в много случаи. тя

...
Българската държава винаги е била реагираща в много случаи. тя
Коментари Харесай

Вежди Рашидов: Ще направя мое лично, човешко дарение на пострадалите в Турция

Българската страна постоянно е била реагираща в доста случаи. тя постоянно е била основател, първа да е и постоянно е пособия. В тази обстановка нито бързото реагиране е потребно, нито бавното. Няма нищо по-страшно и по-неконтролирано от природата - по този начин ръководителят на 48-ото Народно заседание Вежди Рашидов разяснява в студиото на " Говори в този момент " опустошителното земетресение в Турция и Сирия и реакцията на страната.

" Това са човешки жертви, ориси и от предаваните фрагменти на тези детски лица, които са в стрес, няма по какъв начин да ги не помни човек. Ние сме част от този живот и от тази природа. Смятам, че българската страна ще реагира и реагира, изпратихме хора да оказват помощ ", сподели Рашидов.

Той добави, че ще приказва с турския дипломат у нас Айлин Секизкьок, с цел да направи свое персонално, човешко подаяние.

" В момента бих апелирал и тези дни ще направя едно подаяние и дано да се обединим - сега хората имат потребност от газови печки, от храни, одеяла, палатки. Това е най-необходимото. След това несъмнено ще продължим да оказваме помощ, тъй като бедствието е доста огромно, нечовешко е ", добави Вежди Рашидов.

По отношение на Сирия, той сподели, че човешкият живот не се дели на сириец, на турчин или на българин. Това е човешка орис и в нея би трябвало да се реагира равнопоставено, както към живота на едни, по този начин и към живота на други.

Вижте целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР