Българската държава е политизирала случая с пребития секретар на сдружението

...
Българската държава е политизирала случая с пребития секретар на сдружението
Коментари Харесай

Пендаровски: Изненадан съм, че България е политизирала случая с Пендиков

Българската страна е политизирала случая с пребития секретар на сдружението " Цар Борис Трети " Християн Пендиков в Охрид. Това съобщи президентът на Северна Македония Стево Пендаровски в изявление за телевизия Телма, оповестява bTV.

Той уточни, че управляващите в Скопие не замесват случая в двустранните македонско-български връзки.

Пендаровски увери, че има политическа воля за регистриране на българите в Конституцията и акцентира, че без да намесва " политика, македонци и българи " е призовал способените органи и прокуратурата да изяснят всички условия и отговорните да понесат наказания.

Пендиков е подал сигнал за това, че по отношение на него е отправено заплашително известие в обществените мрежи

" Такова нещо от българска страна, където всичко това незабавно, но незабавно, се вписва в македоно-българския разказ. Бил е обичай единствено поради това и така нататък Това беше едно политизиране на случая, което, почтено казано, не чаках ", означи македонският президент.

Припомняме, Християн Пендиков бе пребит в Охрид на 19 януари. Той бе превозен в България и настанен във ВМА, където по-късно бе опериран.

Пострадалият беше посетен в лечебното заведение от външния министър на РСМ Буяр Османи, който осъди насилието, само че и прикани българите да прекратят провокациите. Случаят обтегна в допълнение връзките сред България и РСМ. България даже краткотрайно отзова посланика си от Скопие.

Побоят над Пендиков беше следващият акт на ненавист против българите в РСМ през последните месеци.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР