Българската държава е поискала екстрадицията и на номиналния собственик на

...
Българската държава е поискала екстрадицията и на номиналния собственик на
Коментари Харесай

България е поискала екстрадицията на собственика на „Левски“ от ОАЕ

Българската страна е поискала екстрадицията и на номиналния притежател на ФК " Левски " Георги Попов от Обединените арабски емирства. Това съобщи министърът на правораздаването Данаил Кирилов пред публицисти в Народното събрание. Двамата с хазарния предприемач Васил Божков са обвинени за присъединяване в проведена незаконна група

" Изпратени са всички вероятни документи и чакаме реакция от управляващите на ОАЕ " , означи Кирилов.

Обвинения в пране на пари бяха повдигнати и на сина на Божков - Антон Божков , като в сряда профилираният углавен съд реши, че той може да напусне ареста против 1 млн. лева гаранция .

Секретарката на Божков също е в ареста. Йоана Чолакова е упрекната, че е част от проведената незаконна група, з анимаваща се с иманярство, търговия с културно-исторически полезности и сводничество . Чолакова твърди, че е носила единствено води, кафета и папки .

Задържана е и брачната половинка на Васил Божков - Елена Динева , която също е с обвиняване за присъединяване в проведена незаконна група. Първоначалната гаранция, която Специализираният углавен съд ѝ дефинира гаранция, беше от 1,5 млн. лева, само че втората инстанция реши, че тя би трябвало да бъде арестувана за непрекъснато .
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР