Българската държава е направила разходи в размер на 2 млн.

...
Българската държава е направила разходи в размер на 2 млн.
Коментари Харесай

2 млнл лв. е струвала операцията по спасяването на Vera Su

Българската страна е направила разноски в размер на 2 млн. лева за интервенцията по избавяне на товарния транспортен съд Vera Su и тази сума ще бъде предявена идната седмица към застрахователите на плавателния съд. Това сподели през днешния ден министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Христо Алексиев пред публицисти във Варна.

След като беше муден от скалите пред местността Яйлата до варненското пристанище, в този момент корабът е изместен в кораборемонтния цех " Терем ", с цел да бъдат затворени пробойните по корпуса му, а по-късно той да бъде подложен на пристан. В момента той всеки ден генерира спомагателни разноски по източването на вода от него, сподели още през днешния ден министър Алексиев.

Според него притежателят на Vera Su се отхвърля от плавателния съд, само че България е поискала документално удостоверение за това, заяви транспортният министър. " Има процедури, които би трябвало да се извървят, сподели той. Това е юридически въпрос, само че сме подхванали стъпки, с цел да придобием собствеността върху плавателния съд. От там нататък продажбата на кораба е спомагателна гаранция, че всички разноски на страната ще бъдат покрити ".

Uорабът Vera SU заседна в скалите край предпазената околност Яйлата на 20 септември, откакто е пропуснал да направи маневра. На борда си корабът превозваше 3 хиляди т. карбамид (урея) за девненския цех " Агрополихим ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР