Българската държава чрез институциите си е в непрестанен контакт с

...
Българската държава чрез институциите си е в непрестанен контакт с
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Не е оказван натиск върху правителството да помогне на Христо Грозев

Българската страна посредством институциите си е в непрекъснат контакт с проверяващия публицист Христо Грозев. Действията за оказване на подпомагане от страна на държавното управление не са реакция на напън, както настояват някои, а след час посланикът на Руската федерация у нас за пояснение за случая. Това съобщи преди последното съвещание на Министерски съвет за 2022 година служебният министър председател Гълъб Донев.

По думите му България не е била осведомена от Русия за повдигнатите обвинявания по отношение на Грозев. За държавното управление този акт е недопустим и съставлява посягане против свободата на словото и опит за заплашване на българските жители, посочи министър председателят. Освен това служебното държавно управление посредством Министерство на външните работи ще изрази формален митинг за и ще упорства за цялостна информация за основанията за това решение. Добре е да не се не помни, че в полза на сигурността на Грозев и дейностите за неговата отбрана за възможна опасност, да не се показват декларативно в новинарските излъчвания, прикани Гълъб Донев.
 Президентството е подхванало ограничения за сигурността на Христо Грозев
Президентството е подхванало ограничения за сигурността на Христо Грозев

Българска социалистическа партия и " Български напредък " също излязоха с позиция

Донев продължи да подлага на критика медиите с думите, че служебното държавно управление работи в медийна среда, която не основава услужливо привлекателен облик на служебния кабинет на Румен Радев. Според служебния министър председател повода за това е единствено една - за това, че кабинетът зачита правилата на журналистическата специалност, която е призвана да е коректив на всяка власт. Има един индикатор за служебното държавно управление, който е характерен и той е уважението, с което се отнася към публицистите всеки ден , а не при изключителни условия, които биха донесли някаква изгода.

В умозаключение Гълъб Донев похвали и министрите си за добре свършената дотук работа.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР