Българската банка за развитие ще подпомогне кампанията на Българския Червен

...
Българската банка за развитие ще подпомогне кампанията на Българския Червен
Коментари Харесай

ББР подпомага с 50 хил. лв. кампанията на БЧК за пострадалите от конфликта в Украйна

Българската банка за развиване ще подкрепи акцията на Българския Червен кръст и неговата филантропична задача със сумата от 50 хиляди лева, с която ще бъдат подкрепени бежанците от военния спор в Украйна. Дарените средства ще бъдат ориентирани главно за покриването на разноски за престояване у нас на потърсилите леговище, огромна част от които са майки с деца и възрастни хора.
Същевременно София Тех Парк стартира да дава места за настаняване и опция за обезпечаване на работа на бягащите от войната в Украйна. В Park Hostel на научно-технологичния парк към този момент са настанени украински жители и са обезпечени храна и артикули от първа нужда.
Екипът на София Тех Парк е в подготвеност да даде подобаващи пространства за още към 100 места за настаняване на жители на Украйна в друга постройка на територията на парка. Дружеството ще даде и опция на украинските жители за намиране на работа посредством мрежата си от сътрудници от новаторската екосистема в България. София Тех Парк работи и по основаване на образователни зали, където при нужда да бъде проведен образователен развой за децата от украинските фамилии, които бъдат настанени на територията на научно-технологичния парк.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР