Българската банка за развитие (ББР) ще получи 50 млн. евро

...
Българската банка за развитие (ББР) ще получи 50 млн. евро
Коментари Харесай

ББР договори нови 50 млн. евро от Китайската Ексим банка

Българската банка за развиване (ББР) ще получи 50 млн. евро кредитна линия от Китайската Ексим банка (КЕБ) за финансиране на българския бизнес. Кредитното съглашение беше подписано на 5 декември.

Срокът на заема е 5 години, а контрактуваните средства ще бъдат употребявани за подкрепяне на български предприятия, в това число и за финансиране на търговски интервенции.
Това е второто финансово съглашение сред Българската банка за развиване и Китайската Ексим банка след подписаното през 2017 година, което беше сполучливо усвоено. Сътрудничеството сред двете институции започва през 2014 година с подписването на рамково съглашение за финансово съдействие, което планува взаимно финансиране на основни планове или области.

Китайската Ексим банка е държавна финансова институция, учредена през 1994 година Основният фокус на активността й е поддръжка за вноса и износа на Китай, подкрепяне на локалните компании в осъществяване на задграничните им планове и поощряване на интернационалното икономическо съдействие и търговия.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР