Българската банка за развитие (ББР) ще бъде домакин на Годишната

...
Българската банка за развитие (ББР) ще бъде домакин на Годишната
Коментари Харесай

ББР посреща акционерите на Европейския инвестиционен фонд в София

Българската банка за развиване (ББР) ще бъде хазаин на Годишната среща на миноритарните акционери на Европейския капиталов фонд. Събитието ще се състои на 24 и 25 октомври 2019 година и ще бъде публично намерено от основния изпълнителен шеф на ББР Стоян Мавродиев. В стратегическия разговор по общи цели ще вземат участие представители на Европейска комисия, Европейска инвестиционна банка, ЕИФ и висши мениджъри на 26 частни и обществени финансови институции от 16 страни.

Във фокуса на вниманието е разширението на ролята на финансовите принадлежности в новия програмен интервал 2021-2027 година. Ще бъдат разисквани достъпът до гаранцията по програмата " Invest EU " и ролята на националните насърчителни банки, стълбовата оценка, финансовото присъединяване на държавите-членки и вероятностите за бизнес развиване на Фонда.

Събитието утвърждава ролята на ББР като национална банка за развиване пред интернационалните й сътрудници в годината на нейния 20-и празник.
 ББР и Международната капиталова банка провеждат банков конгрес в София
ББР и Международната капиталова банка провеждат банков конгрес в София

Сред тематиките на срещата са сигурността на финансовия пазар, както и ограниченията против изпиране на пари и финансиране на тероризма

По време на форума ще бъде подписано и съглашение сред Микрофинансиращата институция " Джобс " от Групата на ББР и ЕИФ за присъединяване в Програма EaSi за гаранции в поддръжка на микрофинансирането и общественото предприемачество.

Българската банка за развиване е акционер в ЕИФ от 2003 г, когато е подписано и първото гаранционно съглашение сред банката и Фонда.

Групата на ББР има няколко сполучливи взаимни стратегии с ЕИФ: микро-финансиране по Програма " Прогрес ", контра-гаранция по Програма " КОСМЕ " /План " Юнкер " за ББР и Националния гаранционен фонд, гаранция за Микрофинансиращата институция " Джобс " по Програма " Прогрес " и присъединяване в Инициативата SIA (Social Impact Accelerator).

Мажоритарни акционери на ЕИФ са Европейска инвестиционна банка с 58,53 % от капитала и Европейски Съюз, представляван от Европейска комисия, с 29,71%. Миноритарният дял от 11,76% се държи от 34 финансови институции от обществения и частния бранш, измежду които и ББР.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР