Българската банка за развитие (ББР) откри процеса по избор на

...
Българската банка за развитие (ББР) откри процеса по избор на
Коментари Харесай

ББР откри процедура за избор на търговски банки за финансиране с гаранции по програмата InvestEU

Б ългарската банка за развиване (ББР) откри процеса по желание на финансови медиатори, с които да подписа съглашения за предложение на два гаранционни продукта по стратегия InvestEU в поддръжка на дребния и междинния бизнес и за създаване на устойчива инфраструктура, оповестиха от банката.

Програмата InvestEU се основава обединен механизъм на Европейския съюз (ЕС) за поддръжка на вложенията в Съюза за интервала 2021-2027 година, като под общи правила за действие Европейският фонд за стратегически вложения (ЕФСИ) се сплотява с още 13 централизирани финансови инструмента на Европейски Съюз. Целта на програмата е да активизира спомагателни вложения за възобновяване на стопанските системи, екологичния прогрес и заетостта в Европа в размер на 372 милиарда евро за интервала 2021-2027 година

ББР е прилагащ сътрудник по програмата на Европейската комисия (ЕК) в България.

В поддръжка на развиването на дребния и междинния бизнес ББР ще съчетае финансирането на общи ограничения за развиване на конкурентоспособността на дребните и междинните предприятия с подкрепяне за предпочитани политики като зелен преход, нововъведения, цифровизация, културни и креативен промишлености, показват от банката.

Вторият артикул по стратегия InvestEU ще поддържа основаването на устойчива инфраструктура и ще се предлага в три подпродукта в региона на отпадъците, отпадъчните води и чистия въздух, в бранш интермодален превоз, както и в бранш води.

Очаква се в следствие от процеса на избор ББР да издаде гаранции в размер на над 833 млн. лв.. Това ще спомогне за отпущането на заеми за българския бизнес в размер на над 2,5 милиарда лв., показват от банката.

Заявления за интерес за избор на финансови медиатори могат да се подават до 29 октомври 2024 година

Пълната документи, нужна за претендентите за финансови медиатори, е оповестена в профилираната секция на формалната уебстраница на ББР:

ББР и Европейската комисия (EK) подписаха на 16 юли тази година Споразумение за издаване на гаранция по стратегия Invest EU в размер на 40 млн. евро. Тя е в допълнение на издадената през 2023 година гаранция на стойност 125 млн. евро и ще разреши отпущането на запас за дребния и междинния бизнес в България.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР