Българската банка за развитие (ББР) обяви, че се удължават сроковете

...
Българската банка за развитие (ББР) обяви, че се удължават сроковете
Коментари Харесай

ББР удължава кандидатстването за Covid кредити за гражданите и фирмите

Българската банка за развиване (ББР) разгласи, че се удължават периодите по двете стратегии за кредитиране с държавна гаранция за жителите и бизнеса

За безлихвен заем физическите лица могат да кандидатства до 31 август 2021 година или до привършване на гаранционните предели за финансиране от страна на комерсиалните банки-партньори.

ББР е в развой на подписване на анекси с банките, които към момента разполагат със свободен предел за финансиране по Програмата - Алианц Банк, Инвестбанк, Централна кооперативна банка и Пощенска банка, тъй че приемът на заявки да рестартира.

Антикризисната мярка обезпечава отпущането на безлихвени заеми до 6 900 лева на лица на трудов контракт и самоосигуряващи се, аграрни производители и сезонни служащи, които са прекратили активността си в резултат на изключителната епидемиологична конюнктура. Максималният период на погасяването им е 5 години, с най-малко 6 месеца и най-много 24 месеца гратисен интервал. Заемите са освободени от такси, комисиони и неустойки.

Удължено е и действието на Програмата за портфейлни гаранции в поддръжка на ликвидността на предприятията, потърпевши от пандемията. Срокът за включване на заеми в обезпечения портфейл е до 31 декември 2021 година Фирмите могат да аплайват за финансиране до 20 декември, оповестиха от банката.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР