Българската банка за развитие (ББР) обнови условията по програмата си

...
Българската банка за развитие (ББР) обнови условията по програмата си
Коментари Харесай

Кредити за малки фирми при 5% самоучастие ще отпуска ББР

Българската банка за развиване (ББР) обнови изискванията по програмата си в партньорство с Паневропейския гаранционен фонд в поддръжка на дребния и междинния бизнес, креативните промишлености и започващите предприятия в производството, заяви ББР.

Кредитите за бизнеса и изобретателните специалности към този момент са с понижено до 5 % самоучастие, а срокът за кандидатстване е продължен до 30 юни 2022 година.

Програмата на ББР " Business:Creative:StartUP " обезпечава финансиране на едни от най-засегнатите от пандемията браншове с преференциални лихви и по-ниски от общоприетите условия за поръчителство и самоучастие.

Размерът на отпусканите заеми за креативен бизнеси е до 500 000 лева Стартиращите компании могат да се възползват от финансиране до 250 000 лева, без да е нужно да залагат имуществото си, като гаранция ще бъде закупеният актив.
 istock istock
Малките и междинните предприятия от всички браншове, които не попадат в другите два сегмента, също могат да аплайват за заем при по-добри условия: от 100 000 до 5 млн. лв., за период до 10 година и гратисен интервал до 18 месеца.

До момента по програмата в партньорство с Паневропейския гаранционен фонд са отпуснати заеми на обща стойност съвсем 3 млн. лева Компаниите, които са получили поддръжка, оперират в областта на производството и търговията, а една от тях е започваща - записана е в средата на предходната година и се занимава с преработване на пластмаса.

Нуждаещите се от финансиране компании към този момент могат да подават заявки за кандидатстване онлайн или на място, в офиса на ББР в София.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР