Българската авиация и армията страдат от голям недоимък и това

...
Българската авиация и армията страдат от голям недоимък и това
Коментари Харесай

Ген. Попов: КСНС да не се фокусира само върху сегашната ситуация в Украйна, а да търси решения в дългосрочен план

Българската авиация и армията страдат от огромен недостиг и това се отразява. Решението за въздушния ни суверенитет е вложение в нова техника. Този развой стартира и той би трябвало да приключи оптимално бързо, съобщи пред бТВ някогашният шеф на защитата ген. Константин Попов.

„ Испанските изтребители у нас са с избрана задача и това е само за присъединяване в „ air policing”. Те нямат право да употребяват оръжие, в това число и
сигнален огън. Те имат напълно лимитирани задания, това е рутинна задача, не би трябвало да плаши никого “, добави той.

Според ген. Попов би трябвало да се намерят дълготрайни решения за проблемите на въоръжените ни сили, тъй като спорове занапред ще има.

„ Има геополитическа неустойчивост и се търсят най-различни решения, поради новите упоритости на много страни. Имаше проблеми в Либия, Египет, Сирия, Грузия, Украйна. Търсят се новите решения и салда. Това не значи, че в случай че има някакво решение за този спор (б.р. сред Украйна и Русия), то може да бъде продължително. Има опция и всички се надяват за някакво дипломатическо решение “, разясни той.

По думите му КСНС не би трябвало да се концентрира единствено върху сегашната обстановка в Украйна, а да търси решения в дълготраен проект.

„ Виждате какъв брой са динамични диалозите – немски канцлер, френски президент в Киев, в Москва, само че не би трябвало да изключваме и опцията да се появи и някаква обстановка, която да има „ резултата на снежната топка “ и да докара до боен спор “, добави ген. Попов.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР