Българската аутсорсинг асоциация (БАА) е готова незабавно да стартира съвместни

...
Българската аутсорсинг асоциация (БАА) е готова незабавно да стартира съвместни
Коментари Харесай

БАА ще подпомага обучението на кадри за аутсорсинг индустрията във Варна


 1

Българската аутсорсинг асоциация (БАА) е подготвена неотложно да започва взаимни планове с варненските университети за построяването на фрагменти за ИТ и аутсорсинг промишлеността в България, стана ясно по време на тристранна среща, в която взеха присъединяване представители на асоциацията, техни сътрудници от ИТ бранша и ректорите на пет варненски университета.

„ Точките в България, в които действително се прави бизнес в аутсорсинг бранша отвън София, са три – Пловдив, Бургас и Варна. Според наш отчет от трите града Варна има максимален човешки капацитет и запас на този стадий на база брой езикови гимназии и университети. Отворени сме за незабавното пускане на взаимни планове с варненските университети. Насърчаваме образователните заведения и бизнеса да основават общи стратегии със наличие, което отразява характерните потребности от познания и умения, свързани със бранша на изнесените услуги в две съществени области - осведомителни технологии и бизнес процеси “, съобщи Светослав Иванов, изпълнителен шеф на БАА по време на срещата. Той обърна внимание, че макар най-големия брой университети и езикови гимназии, Варна изостава от Пловдив и Бургас във връзка с заетите в тези два бранша.

По време на срещата стана ясно, че общината е подготвена да партнира с логистика и обезпечаване на бази, както и да спомага за въвеждането на в допълнение чуждоезиково образование.

„ Целта е като община да спомагаме за пълностоен разговор сред бизнеса и университетите. Време е да си сверим часовниците и да намерим формулата за тристранно съдействие, с цел да утвърдим Варна като център за развиването на ИТ и аутсорсинг бранша в България “, разяснява кметът на морската ни столица Иван Портних. Той бе безапелационен, че градът разполага със сериозен човешки капацитет, концентриран в шестте университета и трите колежа, само че е значимо да се чуят условията на бизнеса и визията на ректорите на университетите.

Към моментa аутсорсинг промишлеността обезпечава 3,6 % от Брутният вътрешен продукт на страната, като в бранша са заети 48 000 специалисти. До 2020 година се чака техният брой да нарасне до 63 000.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР