Българската асоциация за закрила на пациентите разпространи ценни съвети как

...
Българската асоциация за закрила на пациентите разпространи ценни съвети как
Коментари Харесай

Срещу COVID-19: Навън носете дрехи с ръкав и не пипайте нищо вкъщи преди да си измиете ръцете

Българската асоциация за протекция на пациентите популяризира скъпи препоръки по какъв начин да понижим риска от заразяване с COVID-19.
Снимка: btvnovinite.bg

При излизане на открито носете облекла с дълги ръкави. Ако носите маска, сложете я малко преди да тръгнете.

Не позволявайте на кучето си да се търкаля или да лежи по земята. Връзвайте косата си – по този начин ще пипате лицето си по-рядко. Плащайте с карта.

И, несъмнено, мийте ръцете си, използвайте дезинфектант и пазете отдалеченост.
Снимка: btvnovinite.bg

При прибиране у дома не пипайте нищо преди да измиете ръцете си. Свалете обувките си. Ако сте разхождали домашния си любим –почистете лапите му. Съблечете облеклата си и по-късно измийте ръцете си, както и откритите елементи от тялото.

Дезинфекцирайте телефона, очилата и повърхностите на всичко, което сте внесли вкъщи.
Проф. Емил Воденичаров: Коронавирусът оживява на гладки повърхности до 72 часа Върху банкноти болестта е дейна 24 часа, а върху монетите – 30 часа, разкри ръководителят на Катедрата по хигиена в Медицинския университет
Напомняме, че цялостната стерилизация е невъзможна – всички тези ограничения единствено понижават риска от болест. Експертите поучават хората да имат и по този начин наречения „ замърсен дрешник “, с цел да не се смесват облеклата.

Най-дълго – до 3 денонощия, вирусът се задържа върху гладки повърхности. Това сподели за феновете на bTV ръководителят на Катедрата по хигиена в Медицинския университет професор Емил Воденичаров.
Специалистите поучават: Как да подкрепим имунната си система по време на пандемия Важно е да знаем по какъв начин да се грижим и за болен човек у дома, отбелязва доктор Гергана Николова
Тези повърхности най-често са стъкло и пластмаса. На второ място са парите – върху монети се задържа към 30 часа, а върху банкноти – 24 часа. Според проучванията, с изключение на сапуна и дезинфектанта, с вируса се оправят парочистачките и ултравиолетовите лампи.
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 218 17 3 3 Света 409054 30272 18262 107073 Заразени* Нови Починали България 218 17 3 Света 409054 30272 18262
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР