Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България

...
Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България
Коментари Харесай

БАЗ и СЗБ: „Спаси София“ не спасява София, а я съсипва като туристическа дестинация

„ Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България показват своето мощно терзание от извънредно нападателната офанзива, която „ Спаси София “ провежда против българската столица София! Считаме, че непрестанното оклеветяване на града съществено вреди на неговия имидж като туристическа дестинация “, се споделя в позиция на двете организации.

„ Атакуват се емблематични туристически места. Например ул. „ Съборна “, където жителите даже излязоха на митинг против „ Спаси София “. Под прицел постоянно е ул. „ Витоша “ – една от забележителностите на столицата ни – изпълнена с живот и обичано място за разходка и отдих както на българите, по този начин и на голям брой задгранични туристи “, показват те.

„ Наясно сме с политическите упоритости на „ Спаси София “, само че не сме съгласни те да вредят по този нападателен метод на туристическия бизнес в града ни! София сигурно има проблеми и то не малко. Но като цяло е хубав европейски град със своите исторически и модерни забележителности “, акцентират от БАЗ и СЗБ.

„ С непрестанното оклеветяване на българската столица и проявление само на отрицателното и умишлено подминаване на красивото се прави черен PR на града, който отблъсква туристите. И то от хора, които през живота си „ една къщурка за птички не са построили “.

Без да имаме искания на пълнота, не сме забелязали сходни вътрешни офанзиви да има против Париж, да вземем за пример, от където прилагаме настояща фотография.

Затова призоваваме „ Спаси София “ да не води политическите си акции на гърба на софийския туризъм. Защото по този начин не избавят София, а я унищожават като туристическа дестинация “, се споделя още в тяхната позиция.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР