Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България

...
Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България
Коментари Харесай

БАЗ и СЗБ: Не сме участвали в среща с министъра на здравеопазването днес и не сме съгласявали с дата за отваряне на заведенията

Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България не са взели участие през днешния ден в договаряния по отношение на дата за отваряне. Нашите претенции по тематиката са ясни и безапелационни и са оповестени неведнъж и гласно – отваряне на 1 февруари 2021 година, оповестяват от браншовата организация.

На среща с министъра на опазването на здравето проф. са били представители на хотелиерския отрасъл от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА). На нея те са договорили отваряне на заведенията за хранене на 1 март с потенциал от 50% и работно време до 22.30 ч., а за нощните клубове датата е 15 март 2021 година, за което те би трябвало да понесат своята отговорност, минимум пред техните членове, прецизират от БАЗ и СЗБ.

Подчертаваме, че БХРА в никакъв случай не е заявявала своята поддръжка за митинга на сектора. Нашите сдружения изрично декларират, че не са съгласни с тези дати и желанието ни да протестираме и да желаеме отваряне на 1 февруари остава. Призоваваме всички представители на засегнатите бизнеси да поддържат митинга ни в 12 часа на следващия ден (27 януари) пред Министерски съвет.

По-рано се появи информация, че ресторантьорите ще отворят затворените поради ограниченията против ковид заведения на 1 март.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР