Българската асоциация на ПР агенциите (БАПРА) прие принципи за използването

...
Българската асоциация на ПР агенциите (БАПРА) прие принципи за използването
Коментари Харесай

БАПРА прие принципи за използването на изкуствен интелект в пиара

Българската асоциация на ПР организациите (БАПРА) одобри правила за потреблението на изкуствен интелект в пиара. Предвид бурното развиване на тази сфера, те имат капацитета да подредят процесите и да оказват помощ за оправянето с етичните алтернативи измежду организациите и фирмите. 

Приетият документ е приспособена версия на Варшавските правила за потреблението на изкуствен интелект в ПР, признати от асоциациите – членове на International Communications Consultancy Organization (ICCO), измежду които е и БАПРА. Те бяха направени и утвърдени на годишния конгрес ICCO Global Summit и към този момент се радват на положителна противоположна връзка от експерти по целия свят. 

Принципите са групирани в 10 категории, само че главните от тях са свързани с прозрачността и нуждата от човешка интервенция. ПР експертите е значимо да заявят по кое време употребяват изкуствен интелект в подготовката на информационни акции и материали и да обезпечат обзор от експерт, който да поправя и валидира съответния материал. Необходимо е също по този начин да се показва почитание към авторството и ценене на интелектуалната благосъстоятелност. Самото основано от изкуствен интелект наличие би трябвало да бъде персонализирано, тъй че да подхожда на стилистиката на канала и характерностите на аудиторията. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР