Българската армия ще продължи да помага на населението в пострадалите

...
Българската армия ще продължи да помага на населението в пострадалите
Коментари Харесай

Армията остава в наводнените села поне още 1 месец

" Българската войска ще продължи да оказва помощ на популацията в потърпевшите от наводненията обитаеми места в община Карлово най-малко още месец. Предстои правенето на нов проект, по който ще се реализира присъединяване на военнослужещите във възстановителните действия. " Това заяви командирът на 61-ва механизирана бригада бригаден военачалник Деян Дешков, който управлява работата на военнослужещите в потърпевшите обитаеми места.

Вече единадесети ден военнослужещи от Сухопътните войски и Военновъздушните сили не престават да оказват помощ за отстраняването на вредите, породени от наводнението в публичните здания и частни домове на самотни хора в най-засегнатите от бедствието обитаеми места на община Карлово.

Днес в селата Слатина и Каравелово оказват помощ 63 военнослужещи с 5 единици техника от 61-ва Стрямска механизирана бригада. 40 индивида от двете авиобази – в Граф Игнатиево и Крумово, работят по разчистването и възобновяване на село Богдан.

Българската армията се включи в помощ на популацията още в първите часове на 2 септември, след настъпването на бедствието. „ Водата е буря и течението беше извънредно мощно в оня миг. Рискът да загубим някого от нашите хора също беше значителен. Успяхме да окажем подпомагане и да евакуираме хората, чийто живот беше заплашен ”, сподели бригаден военачалник Дешков
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР