Българската армия остава пример и опора на обществото. Благодарение на

...
Българската армия остава пример и опора на обществото. Благодарение на
Коментари Харесай

Стоянов в навечерието на Гергьовден: Имаме съзнание за успешно изпълнен дълг

Българската войска остава образец и опора на обществото. Благодарение на Вас нашата институция се употребява с висок публичен престиж. Българският народ има вяра във Вас, в своята войска и това се дължи на доблестния труд, който всекидневно полагате, на Вашата точна и основна реакция в помощ на популацията в спешни обстановки - това ще го потвърдят и в Карлово, и в Каравелово, и в Слатина, и в Богдан, и във Враца , и на още доста други места, където Българската войска се е отзовала на потребностите на нашите съграждани “.

С тези думи се обърна министърът на защитата Димитър Стоянов към военнослужещите и цивилните чиновници, които бяха наградени от него и началника на защитата адмирал Емил Ефтимов във връзка Деня на храбростта и празник на Българската войска 6 май.

Отличията за реализиране на високи резултати при осъществяване на служебните отговорности и принос към защитата на страната бяха връчени на публична гала, която се организира в Министерството на защитата през днешния ден.

„ Възобновеното доверие към нашата войска пораства от ден на ден и повече, това към този момент е реалност. Това доверие и самопризнание ни носи горделивост, само че и ни задължава да продължим да пазим обичайните воински добродетели като национализъм, безрезервност и смелост “, сподели в приветствието си министърът на защитата. Той акцентира, че на този ден се удостоверява, че въоръжените ни сили извършват своите задания почтено макар всички компликации.

„ В навечерието на празника ние имаме съображение за професионално самочувствие и схващане за сполучливо изпълнен дълг. Да служиш на Родината е идея. Никога не би трябвало да забравяме, че в ценностната система на българския народ военнослужещите са носители на национализъм, висок морал и отговорност “, сподели още той.

„ След 145 години от основаването си Българската войска продължава да утвърждава безспорния си престиж на поръчител на сигурността и държавността. Прави го с напъните на Вас – персоналния състав на Българската войска “, съобщи в приветствието си началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов. „ През цялата година армията бе по полигоните, по бойните постове.

По суша, въздух и вода се извършиха голям размер задания по задача „ Отбрана “. На наша територия и с наше присъединяване бе основана многонационална бойна група в отговор на променената среда на сигурност “, акцентира той.

Адмирал Ефтимов също означи помощта, която военнослужещите са оказали на локалната власт и жителите за превъзмогването на рецесии от друг темперамент, като акцентира наводненията в Карловско , множеството донорски обстановки, пожари и медицински евакуации. „ Оказвахме и оказваме помощ за превъзмогването на мигрантските потоци на границата. Реализираха се редица задания по превозването на екипи и филантропична помощ до прилежаща Турция. Военнослужещи участваха в евакуирането и настаняването у нас на жители от Украйна “, напомни адмирал Ефтимов.

Министърът на защитата и началникът на защитата благодариха на всички наградени за достойната и самоотвержена работа, за професионализма и всекидневните старания, с които способстват за това военните формирования и щабове да извършват своите функционалности и задания по най-хубавия метод.

В слово-отговор от името на наградените полковник Юлиян Петров , заместник-началник на щаба по ресурсите в Съвместното командване на силите, изрече признателност на политическото и военното управление за това, че трудът им е бил оценен по достолепие . Той насочи приветствие за Деня на храбростта и пожела здраве и триумфи на сътрудниците си от Българската войска и Министерството на защитата.

Военнослужещите и цивилните чиновници бяха наградени с разнообразни типове оценки на Министерството на защитата - почетен знак „ Свети Георги “, III степен за офицери, наградни знаци „ За доблестна работа “, „ За отлична работа “, „ За вярна работа под знамената “, предметни награди и грамоти.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР