Българската академия на науките () отваря врати за виртуални посещения

...
Българската академия на науките () отваря врати за виртуални посещения
Коментари Харесай

В нощта на учените показват най-богатата сбирка от растения на Балканския полуостров

Българската академия на науките () отваря порти за виртуални визити на лаборатории в Института по обща и неорганична химия и в Центъра за подготвеност по мехатроника и чисти технологии MIRACle, осведоми БГНЕС. В рамките на самодейността " Европейска нощ на учените 2020 година ", през днешния ден (27-ми ноември) ще бъде показана онлайн и най-богатата колекция от растения на Балканския полуостров , която се съхранява в Ботаническата градина на Българска академия на науките.
Виртуалната разходка ще продължи с лабораторията за лечебни растения в Института по биоразнообразие и екосистемни проучвания, където учените опазват редки и застрашени типове от българската флора посредством методите на биотехнологията. Богатата сбирка на Ботаническата градина на Българска академия на науките също ще може да бъде забелязана онлайн. Колекционният фонд на градината наброява над 4 500 типа и форми растения от всички континенти.  Темата за растителното здраве, опазването на растителния свят, екологията и ролята на растенията за здравето на хората са във фокуса на събитията, включени в " Европейска нощ на учените 2020 година ". Всички изкушени от науката могат да проследят цифровата разходка из лабораториите на Българска академия на науките в страницата на академията във Facebook.
 България се включва в Европейската нощ на учените България се включва в Европейската нощ на учените
България се включва в самодейността Европейска нощ на учените за 13-та поредна година. Инициативата се организира по едно и също време в цяла Евро...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР