Българската аграрна камара обявява ефективни протестни действия от 6 февруари

...
Българската аграрна камара обявява ефективни протестни действия от 6 февруари
Коментари Харесай

Земеделците излизат на протест на 6 февруари, ако властта не изпълни исканията им

Българската земеделска камара афишира ефикасни протестни дейности от 6 февруари (вторник), в случай че до края на тази седмица не бъде извършена контрактуваната среща с изпълнителната власт, на която да бъдат признати настояванията на земеделските производители, с които ще се реши бъдещето на родното земеделие, оповестява Българска национална телевизия.

Около това се сплотяват членовете на камарата в декларация, одобрена през днешния ден от Управителния съвет и публикувана до медиите.

" Сериозните провокации и проблеми пред агросектора у нас ще изкарат фермерите по улиците във всички краища на страната и единственият метод да се приберат, е угаждане на настояванията им ", се споделя в позицията.

Позицията им идва на фона на земеделските митинги в няколко европейски страни. Вчера Европейската комисия направи първа отстъпка, с цел да успокои протестиращите в Западна Европа фермери.

На 30 януари представители на бранша у нас организираха среща с министър-председателя акад. Николай Денков, министъра на земеделието Кирил Вътев и заместник-министри на земеделието и финансите.

 

Там обаче е станало ясно, че е належащо време от страна на властта да реши дали може да отговори на настояванията в пакета от ограничения, изпратен от БАК и Националната асоциация на зърнопроизводителите /НАЗ/.

Очаква се трета поредна среща до края на тази седмица, която ще бъде основна за земеделските производители.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР