Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) започва извънредни проверки

...
Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) започва извънредни проверки
Коментари Харесай

Агенцията по храните започва извънредни проверки в обектите за производство и търговия със сладолед

Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) стартира изключителни инспекции в обектите за производството и търговията със сладолед от през днешния ден, оповестиха от организацията.
Проверките са по отношение на настъпването на дейния сезон на предложение и консумация на сладолед. Инспекциите в предприятията ще продължат до 14 юли, а в места за предложение на сладолед без авансово пакетиране до крайния консуматор - колички, щандове навън, преносими обекти и различен – през целия летен сезон.
Обект на надзор ще бъдат спазването на условията на софтуерната документи за произвеждане на сладолед, входящ надзор на първични материали и материали, потребление на влаганите добавки и етикетирането на готовия артикул, според Регламента за даването на информация за храните на потребителите. 
В места за предложение на сладолед без авансово пакетиране се следи за наложителното даване на данни за съществуването на субстанции или артикули, причиняващи алергии и непоносимост; приборът за разсипване на сладолед да бъде обособен за всеки тип сладолед и се съхраняването му да бъде при условия, недопускащи вторичното му замърсяване с патогени и алергени; самостоятелните лъжички, които се оферират при продажбата на крайния консуматор, да бъдат авансово опаковани и други
Проверките ще обзет обекти на територията на цялата страна. 
Агенцията по сигурност на храните извърши 2165 инспекции в обекти за търговия на дребно и заведения за публично хранене в интервала 12 - 16 юни, оповестиха преди дни от БАБХ. От тях 1646 са по планов надзор, а 66 - по сигнали и недоволства от жители.
БТА
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР