Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) съобщи, че е

...
Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) съобщи, че е
Коментари Харесай

Само 3 акта и 12 предписания при 1441 проверки на БАБХ за редовността документите на рибата

Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) заяви, че е направила 1441 изключителни инспекции в интервала от 28 ноември до 6 декември по отношение на празника Никулден.

Във фокуса са били обекти за произвеждане и търговия с риба и рибни артикули, хранилища за търговия на едро, заведения за публично хранене, обекти за търговия на дребно, пазари и тържища, намиращи се на територията на страната.

Констатациите от инспекциите са, че за предлаганата риба и рибни артикули се показват документи за генезис и сигурност. Спазен е температурният режим за предпазване на замразена и охладена риба. Храните са етикетирани според условията на законодателството.

От организацията означават, че са издадени 3 акта за определяне на административни нарушавания и 12 наставления. Несъответствията, които инспекторите са открили, са продажба на риба и рибни артикули в нерегламентирани обекти, противоречие в етикетирането, липса на документи за генезис, предпазване на рибни артикули отвън хладилно оборудване и несъответствия по сградов фонд и софтуерно съоръжение.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР