Българска тенисистка временно е със спрени права. Решението за наказание

...
Българска тенисистка временно е със спрени права. Решението за наказание
Коментари Харесай

Българска тенисистка е временно със спрени права

Българска тенисистка краткотрайно е със спрени права. Решението за наказване на Александрина Найденова е от 27 декември 2019 година

В публично известие на Tennis Integrity Unit (независим орган за битка с корупцията в този спорт) се споделя, че Найденова е нарушила правилника. Обикновено такива наказания се постановат за присъединяване в уговорени мачове. Най-често съответният състезател е отказал подпомагане на проверяващите органи.

На 24 юли (миналата седмица) от TIU оповестиха, че на Найденова е отказана анулация на краткотрайното прекъсване на правата. Така тя не може да играе в публични шампионати. В момента поради пандемията от ковид надпревари от интернационалния календар няма.

Решението за отвод е на проф. Ричард Макларън, самостоятелен специалист по антикорупция, който работи със съответните органи като TIU.

На 17 юни предходната година бяха спрени правата на братята Карен и Юри Хачатрян поради хипотетични корупционни действия, оповестиха тогава отново от Tennis Integrity Unit. Те са с краткотрайно отнети права да играят тенис, считано от 15 юни. Суспедирането им е обвързвано с следствие на TIU за хипотетични нарушавания на Програмата за противопоставяне на корупцията в тениса.
24chasa.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР