Българска рок група стигна до финала на един от най-престижните

...
Българска рок група стигна до финала на един от най-престижните
Коментари Харесай

Българска група води на престижен конкурс

Българска рок група стигна до финала на един от най-престижните интернационалните състезания за авторска музика.

В надпревата вземат участие 16 000 реализатори от целия свят, а момчетата от група „ Macrophone” и тяхната ария „ Boxer” към този момент водят безапелационно при вота на публиката, споделя NOVA.

Те са преди всичко в категорията "Рок " и водят пред 14 групи и реализатори. Можете да ги подкрепите тук

Групата е основана преди повече от 10 години. За това време те си печелят име на българската клубна сцена, следва и международната.

В журито на състезанието International Songwriting competition са имена като Том Уейтс, Пери Фарел от Jane’s addiction, Lorde и синът на Боб Марли – Зиги Марли.

Macrophone e софийска indie-alternative тайфа, образувана от вокала Алан Абдала и китариста Никола Николов. Двамата се срещат през 2005-а, като първият формален гиг е през 2006-а в Петното в Пловдив. През декември 2010-а издават дебютния си албум Contract For a Contact. Чуйте го тук.

Милен Методиев (бас) и Даниел Остров (Остава, барабани) също са част от бандата в този момент, а през годините оттова са минали доста реализатори.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още любопитно наличие последвайте страницата ни в Instagram .
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР