Българска парламентарна делегация, водена от председателя на Народното събрание Росен

...
Българска парламентарна делегация, водена от председателя на Народното събрание Росен
Коментари Харесай

Председателят на Народното събрание Росен Желязков ще бъде на официално посещение във Виетнам от 6 до 9 януари

Българска парламентарна делегация, водена от ръководителя на Народното събрание Росен Желязков, ще бъде на публично посещаване в Социалистическа република Виетнам от 6 до 9 януари 2024 година Визитата е по покана на ръководителя на Националното заседание на Социалистическа република Виетнам Въонг Дин Хуе.

Официалното посещаване ще стартира с гала по полагане на венец пред Паметника на героите и мъчениците в Ханой. Предвижда се същия ден българските парламентаристи да посетят мавзолея на президента Хо Ши Мин и да положат венец в мемориалния комплекс. Очаква се делегацията да беседва със секретаря на комитета на Виетнамската комунистическа партия в провинция Нин Бин и член на Централния комитет на партията Доан Мин Хуан.

На 7 януари 2024 година ръководителят на Народното събрание Росен Желязков и съпътстващата го делегация ще беседват със секретаря на комитета на Виетнамската комунистическа партия в провинция Куанг Нин и ръководител на Народния съвет на провинцията Нгуен Суан Ки в Централата на регионалния партиен комитет. По-късно парламентаристите ще беседват с българската общественост в Ханой, проведена от Българското посолство и Асоциацията за другарство Виетнам-България с присъединяване на членове на Парламентарната група за другарство Виетнам-България. На публична гала ръководителят на Народното събрание Росен Желязков ще връчи награди на изявени персони с принос към българо-виетнамските връзки.

Официалното посрещане на ръководителя на Народното събрание Росен Желязков и водената от него делегация в Народното събрание на Социалистическа република Виетнам ще бъде на 8 януари 2024 година Тогава ще стартират формалните диалози сред представителите на парламентите на България и Виетнам. Предвижда се ръководителят на Националното заседание на Социалистическа република Виетнам Въонг Дин Хуе да предложения Росен Желязков в Традиционната зала, където ръководителят на българския парламент ще се разпише в Златната книга за публични посетители. След това ще се състои среща на „ четири очи " на ръководителите на двете законодателни институции.

В края на пленарните диалози сред двете делегации е планувано да бъде подписано съглашение сред кмета на община Казанлък Галина Стоянова и представител на виетнамската провинция Лай Чау.

Същия ден се чака ръководителят на Народното събрание Росен Желязков да беседва с генералния секретар на Централния комитет на Виетнамската комунистическа партия Нгуен Фу Чонг, с министър-председателя на Социалистическа република Виетнам Фам Мин Чин и с президента на Виетнам Во Ван Тхъонг.

На 9 януари 2024 година ръководителят на Народното събрание Росен Желязков ще беседва с ректора на Националния университет на Виетнам Ле Куан и с управлението на висшето образователно заведение. След това ръководителят на българския парламент ще изнесе лекция пред студенти от университета.

В състава на българската делегация са ръководителят на Комисията по труда, обществената и демографската политика Деница Сачева (ПГ на ГЕРБ-СДС), ръководителят на Комисията по защита Христо Гаджев (ПГ на ГЕРБ-СДС), ръководителят на Комисията по икономическа политика и нововъведения Хамид Хамид (ПГ на ДПС), ръководителят на Комисията за директното присъединяване на жителите и взаимоотношението с гражданското общество Валентин Тончев (ПГ на ДПС), заместник-председателят на Комисията по културата и медиите и ръководител на Групата за другарство България-Виетнам Стоян Михалев (ПГ „ Продължаваме промяната - Демократична България " ), заместник-председателят на Групата за другарство България - Виетнам Борислав Гуцанов (ПГ „ Българска социалистическа партия за България " ), както и депутатите Нели Димитрова (ПГ „ Продължаваме промяната - Демократична България " ), Цветан Предов (ПГ „ ИТН " ), Ангел Георгиев (ПГ „ Възраждане " ) и Александър Вълчев (ПГ „ ИТН " ). Кметът на Казанлък Галина Стоянова също е в формалната делегация.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР