Българска компания разработи кабина за дезинфеция. Изобретението е дело на

...
Българска компания разработи кабина за дезинфеция. Изобретението е дело на
Коментари Харесай

Българска компания разработи кабина за дезинфеция. Дарява прототипа на столична болница

Българска компания създаде кабина за дезинфеция. Изобретението е дело на компанията за профилирани системи и автоматизация на производството “Спесима Инженеринг ” и задачата му е да даде качествена стерилизация на болничния личен състав, както и на хора, работещи в зони, изискващи отлична хигиена.

Машината, носеща името Desinfecta е с потенциал от 60 до 80 души на час, предпазена е със поръчка за патент и комерсиална марка в Патентното ведомство и дава отговор напълно на всички изискания и правила за безвредна работа, оповестява Uspelite.bg.

Конструкцията е модулна, състояща се от алуминиеви профили с поликарбонатни стени, които са инсталирани върху резервоар от нераждаема стомана, където се събира отработената течност, която по-късно, посредством помпа се трансферира в специфичен контейнер.

Дезинфектанта в кабината се разпръсква, посредством два типа специфични дюзи за напръскване и пулверизация, а режимът на работа, както и смяна в конфигурацията на дюзите и времето им на работа се реализира чрез “тъч скрийн ” екран.

При използването на дюзите за струйно напръскване, които са 6 на брой, хората би трябвало да са облечени с непромокаеми дрехи до момента в който при използването на втория вид дюзи, които са 12 на брой и единствено пулверизират дезинфектанта, особено защитно облекло не е належащо.

След обработка с един от двата вида дюзи полепналата по облеклото течност се издухва, посредством вентилатор като използването и на двата вида изискват съществуването на защитни очила и маска.

Кабината има светлинна сигнализация, която регистрира по кое време е почнала и по кое време е свършила дезинфекцията.

Общото тегло на машината е 130 кг., което я прави лесна за превоз и монтаж, а ръководството може да става от всеки, защото не е належащо особено образование за работа с нея.

Компанията е подготвена да започва незабавно произвеждане - на този стадий става дума за 50-60 кабини месечно. Произведеният първообраз ще бъде дарен на столична болница, препоръчана от Националния действен щаб - ВМА, " Пирогов " или Александровска болница. Фирмата ще се погрижи за превоза, инсталирането, стартирането в употреба и тестването на кабината. /tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР