Българска фондова борса и Стопанският факултет към СУ Св. Климент

...
Българска фондова борса и Стопанският факултет към СУ Св. Климент
Коментари Харесай

БФБ и Софийският университет разработват образователна програма за устойчиви финанси

Българска фондова борса и Стопанският факултет към СУ „ Св. Климент Oхридски “ подписаха съглашение за съдействие. Двете страни ще си партнират в образованието на висококвалифицирани експерти в региона на устойчивите финанси. Съвместните начинания ще стартират с началото на новата образователна година през есента.

„ Зеленият преход е най-голямото предизвикателство пред актуалната финансовата промишленост. Целта на обединените ни с Университета старания е да интегрираме положителните практики и регулации на устойчивите финанси в образованието на студентите, които са бъдещите водачи на трансформацията “, сподели доцент доктор Маню Моравенов, изпълнителен шеф на БФБ.

„ Стопанският факултет на Софийския университет „ Св. Климент Охридски “ е водач в професионално направление „ Икономика “ и част от този триумф е обвързван с новаторските взаимни начинания с български и интернационалните компании и институции. Партньорството с Българската фондова борса по тематиката „ устойчиви финанси “ започва в границите на новата магистърска стратегия „ Отговорно и стабилно ръководство “, с която Университетът ще затвърди водещата си роля като просветителна и научна институция в региона на стабилно развиване, корпоративна обществена отговорност и техните проявления за българската политика и администрация, промишленост и цивилен бранш “, добави проф. дфн Анастас Герджиков, ректор на Софийския университет „ Св. Климент Охридски “.

В рамките на договореностите БФБ и Стопанският факултет ще разискват промени в дисциплините, преподавани в бакалавърските и магистърските стратегии съгласно настоящите потребности на бизнеса, в това число въвеждане на нови курсове и специалности. Експерти от Борсата ще показват действителни проблеми от практиката и ще дискутират включването им в образователния развой, както и ще изнасят на практика насочени презентации в региона на устойчивите финанси и вложения. БФБ се ангажира също да обезпечава студентски стажове и визити, да подкрепя кариерното насочване и обосноваване на студентите от Стопанския факултет. Двете институции ще организират взаимни профилирани образования, кръгли маси, конференции и други събития съгласно потребностите на практиката, в това число по линия на следдипломната подготовка на Университета.

Магистърската стратегия „ Отговорно и стабилно ръководство " е в задочна форма на образование, предопределена е за икономисти и неикономисти. Редовният банкет за нея е от 26 юли до 10 септември 2021.

В края на предходната година Българска фондова борса стана част от  Инициативата на Организация на обединените нации за „ Устойчиви фондови тържища “ (United Nations Sustainable Stock Exchanges Initiative - UN SSE).
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР