Българска федерация по шахмат 2022, която е лицензирана от Министерството

...
Българска федерация по шахмат 2022, която е лицензирана от Министерството
Коментари Харесай

БФШ 2022 призова БСФШ за обединение в името на бъгларския шахмат

Българска федерация по шахмат 2022, която е лицензирана от Министерството на младежта и спорта, се обърна към признатата за член на Международната шахматна федерация (ФИДЕ) Българска спортна федерация по шахмат с покана за обединяване според проекта, препоръчан от ръководителя на Българския олимпийски комитет (БОК) Стефка Костадинова.

В писмо до медиите от БФШ 2022 показват, че това този развой може да се задвижи още на 24 февруари, когато федерацията ще организира Отчетно-изборно заседание.

На 24 февруари в София ще се организира Отчетно-изборно заседание на Българска федерация по шахмат 2022. Обединението на шахматните клубове у нас е непрестанен развой на приобщаване. Ръководството на БФШ 2022 кани всички ръководители на клубове, които към момента не членуват в лицензираната федерация, да бъдат посетители на събранието. По този метод те ще могат да се срещнат с активността, бюджета и метода на работа на федерацията.

В името на сполучливото бъдеще на българския шахмат, от Българска федерация по шахмат 2022 още веднъж потвърдиха своята подготвеност за осъществяване на проекта, препоръчан от ръководителя на БОК Стефка Костадинова и се обърнаха към Българска спортна федерация по шахмат в лицето на ръководителя Милен Василев.

" Публично заявявам още веднъж предлагането си към Милен Василев за съпредседател на лицензираната федерация. Нека дружно да образуваме екип на ръководство, който да поведе напред българския шахмат. Време е за съответни дейности в името на спорта! Нека не допуснем шахматът да изпадне в учредителен цайтнот! Вярвам, че дружно можем да реализираме повече, доста повече ", съобщи доцент Венета Петкова, ръководител на БФШ 2022.

Според проекта на БОК обединената федерация би трябвало да има два съпредседатели, като единият дава отговор за провеждането на националния календар, а другият - за интернационалния.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР