Българска браншова камара Пътища изразява готовност за продължаване на диалога

...
Българска браншова камара Пътища изразява готовност за продължаване на диалога
Коментари Харесай

Браншова камара „Пътища“: Няма плащане за извършени ремонти по пътните отсечки

Българска браншова камара " Пътища " показва подготвеност за продължение на разговора с отрасловите ведомства по тематиката за договорите за настоящ ремонт и поддържане на републиканска пътна мрежа, оповестиха от организацията.

От Камарата припомнят, че през миналите месеци камарата и нейните членове неколкократно са алармирали представители на Министерския съвет, Министерството на районното развиване и благоустройството и Агенция " Пътна инфраструктура " за казуса с неналичието на разплащания от страна на страната за към този момент осъществени действия.

От Камарата припомнят, че е било реализирано единодушие сред фирмите и Агенция " Пътна инфраструктура " за сключване на съглашения за предварително преустановяване на договорите за настоящ ремонт и поддържане на републиканска пътна мрежа. Разписани бяха периоди и задължения за разплащане на към този момент осъществени и настоящи действия, само че действия за съблюдаване на тези договорености към момента няма, показват от браншовата организация. 

От Управителния съвет на ББК " Пътища " акцентират, че са изпратили писмо с гледище за среща с финансовия министър Асен Василев и районния министър Гроздан Караджов за намиране на излаз от обстановката и допълват, че чакат потвърждението й. На 17 февруари е изпратено и писмо до министър-председателя, финансовия министър, районния министър и до ръководителя на Комисията по бюджет и финанси към Народното събрание, в което от организацията алармират, че в Закона за бюджета на България за тази година не са планувани средства за разплащане на поетите задължения. От организацията са алармирали и за изчезналата опция компаниите да употребяват и други финансови принадлежности, като факторинг и цесии на отговорностите. 

" Българска браншова камара " Пътища " е мощно обезпокоена, сходно безконтролно държание и неглижиране договореностите заплашва опцията за съответно осъществяване на споразуменията за настоящ ремонт и поддържане. Обезпечаването на активността без финансов запас е невероятно и основава действителна заплаха за изпадането в колапс на републиканската пътна мрежа, което неизбежно ще докара до стопански последствия за страната ", показват от Камарата. 

УС на ББК " Пътища " адмирира оповестените проекти на министъра на районното развиване и благоустройството Гроздан Караджов за ремонт на над 3000 километра от пътната мрежа на  България. Същевременно, съгласно организацията, оповестените проекти не кореспондират с дейностите на възложителите, а точно неспазването на поетите задължения за към този момент осъществени действия. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР