Българска агенция за инвестиции (БАИ) към Министерството на иновациите и

...
Българска агенция за инвестиции (БАИ) към Министерството на иновациите и
Коментари Харесай

БАИ и МИР организират форум за насърчаване на инвестициите и възможностите за общините

Българска организация за вложения (БАИ) към Министерството на нововъведенията и растежа (МИР) провежда конгрес „ Привличане на вложения и финансиране - благоприятни условия за общините " на 20 февруари 2024 година от 11:00ч. в зала The Venue, постройка Инкубатор, София Тех Парк.

Целта на събитието е да бъде предоставена информация на общините по отношение на привличането на вложители и опциите за финансиране за развиване на районите. Освен правната рамка, лекторите ще споделят своя опит в привличане на задгранични вложители, ще показват сполучливи практики на съдействие с общини и индустриални зони и ще предложат работещи подходи за поощряване на нововъведенията и вложенията във всички браншове на стопанската система.

Събитието ще бъде намерено от министъра на нововъведенията и растежа Милена Стойчева. Във форума ще вземат участие Мила Ненова, изпълнителен шеф на БАИ, която ще показа насърчителните ограничения, които страната отпуска в поддръжка на бизнеса; Пламен Панчев, изпълнителен шеф на Тракия икономическа зона; Димитър Иванов, кмет на община Марица, който ще показа новите капиталови планове в ТЕЗ и положителни практики.

Главна дирекция „ Европейски фондове за конкурентоспособност " към МИР, Българска банка за развиване и Фонд управител на финансови принадлежности в България ще показват настоящите благоприятни условия за достъп до безплатно финансиране и до финансови принадлежности, използвани за общините, компаниите и евентуалните вложители.

След привършване на форума е планувано посещаване на суперкомпютъра в СТП и показване на опциите му.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР