Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) ще обжалва решението

...
Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) ще обжалва решението
Коментари Харесай

Агенцията по храните ще обжалва решението на съда за Евролаб

Българска организация по сигурност на храните (БАБХ) ще апелира решението на Административен съд – София-град, с което се анулира заповедта на регионалния шеф на Хасково от месец февруари 2023 година С въпросната заповед компанията " Евролаб 2011 " беше задължена да освободи държавни пространства на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ", написа в позиция на БАБХ, изпратена до медиите и представена от Българска телеграфна агенция.

Агенцията по храните декларира, че не е съществена страна по делото за дейностите на регионалния шеф, само че все пак ще предприеме следващи законови дейности в отбрана на държавния интерес.

БАБХ напомня, че е отхвърлила настояването на " Евролаб 2011 " за достъп до стратегически значими зони и няма да разреши на упоменатата компания наново да получи подобен.

Решението на съда не трансформира основаната организация на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ". Агенцията продължава да прави всички действия по реализиране на формалния граничен надзор от нейната подготвеност, в това число и лабораторните проучвания на внасяните храни и артикули.

В края на февруари премиерът Николай Денков и министърът на земеделието и храните Кирил Вътев публично откриха Държавната лаборатория за проучване на пестициди на граничния контролно-пропускателен пункт " Капитан Андреево ". Тогава Денков съобщи, че вършат решителна стъпка за връщането на контрола на нашите граници в ръцете на страната.

" Откриваме една лаборатория, която се чака от всички превозвачи и към която има необятен публичен интерес ", съобщи министърът на земеделието и храните Кирил Вътев, допълвайки, че камионите, които чакат 2-2,5 дни на границата, към този момент ще би трябвало да изчакат единствено нужното софтуерно време за излизане на тестът - 5-6 часа.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР